Ministar Ružić sa načelnicima upravnih okruga u Zrenjaninu

Ministar Ružić sa načelnicima upravnih okruga u Zrenjaninu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, u pratnji najbližih saradnika, danas je bio u poseti Srednjobanatskom upravnom okrugu

…gde je u Baroknoj sali Gradske kuće održao zajednički sastanak sa načelnicima svih upravnih okruga u Republici Srbiji i članovima Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, kojima je ovo bila 29. po redu redovna sednica.

U sedištu Okruga ministar Ružić je posebno razgovarao sa načelnicom Srednjobanatskog upravnog okruga Snežanom Vučurević, kao domaćinom skupa, a kasnije i sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem

Ministar Ružić posetio Zrenjanin

Otvarajući skup načelnica upravnog okruga Snežana Vučurević poželela je dobrodošlicu učesnicima sastanka i posebno istakla dobru saradnju sa Ministarstvom i ministrom Ružićem koji je od samog početka pokazao veliko razumevanje za probleme funkcionisanja okruga i inspekcija. Načelnica Vučurević je i ukratko prezentovala osnovne karakteristike i potencijale razvoja Srednjobanatskog upravnog okruga i svih lokalnih samouprava koje mu pripadaju.

Ministar Ružić posetio Zrenjanin
Ministar Ružić posetio Zrenjanin

Glavna tema zajedničkog sastanka odnosila se na Akcioni plan za zapošljavanje inspektora, koji je Vlada Srbije usvojila u avgustu a na osnovu prethodnih analiza kojima je utvrđeno da Srbiji nedostaje 1.272 inspektora, samo Vojvodini oko 210, a Srednjobanatskom upravnom okrugu 21 inspektor. Zato je, po rečima ministra Ružića, odlučeno da se uskoro krene sa novim zapošljavanjem u celoj Srbiji imajući na umu činjenicu da to nije trošak za državu već investicija u bolju kontrolu kojom se suzbija siva ekonomija i buni državni budžet.

Ostale teme sastanka odnosile su se na stručno usavršavanje zaposlenih u sistemu državne uprave ali i službenika u jedinicama lokalne samouprave, i na novi Zakon o teritorijalnoj organizaciji koji će nakon usvajanja omogućiti precizno definisanje naziva naseljenih mesta i katastarskih opština.

Ostavite odgovor