Контакт aдреса - Трг слободе 10 23101 Зрењанин - Ел. пошта : kontakt@srednjobanatski.okrug.gov.rs Телефон: 023/530-295, 023/536-593
Житиште обележило Међународни дан сеоских жена

Житиште обележило Међународни дан сеоских жена

Међународни дан сеоских жена који се сваке године обележава 15. октобра одржан је данас у општини Житиште једанаести пут по реду. Манифестацију, која се одигравала на централном тргу у Житишту, традиционално организује Туристичка организације Житишта у сарадњи са општином и Комисијом за родну равноправност.

На отварању овог догађаја присутне је поздравила начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, председница Скупштине општине Житиште и директор ТО Житиште Митар Шаренац, док су представнице удружења жена са територије ове општине на Тргу изложиле своје радове и представиле своје производе уз пригодан културни програм који су припремили полазници предшколских и школских установа.

У склопу обележавања Дана сеоских жена одржан је и округли сто на тему „Из угла женеу организацији Комисије за родну равноправност. 

Оставите одговор

СРЕДЊОБАНАТСКИ УПРАВНИ ОКРУГ налази се у северно-источном делу Србије одн. источном делу Војводине. Обухвата територију града Зрењанина и општина Сечањ, Житиште, Нови Бечеј и Нова Црња. Седиште управног округа је у Зрењанину.