You are currently viewing Министарка Славица Ђукић Дејановић посетила Зрењанин и Житиште

Министарка Славица Ђукић Дејановић посетила Зрењанин и Житиште

Министарка без портфеља у Влади Србије задужена за демографију и популациону политику посетила је данас Зрењанин и општину Житиште.

У Зрењанину је министарка заједно са представницима ГИЗ-а – Немачког удружења за међународну сарадњу и СКГО прво присуствовала радном састанку са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем, његовим сарадницима и начелницом Средњобанатског управног округа Снежаном Вучуревић, након чега је у Барокној сали Градске куће отворила конференцију „Локализација циљева одрживог развоја – остварење Агенде 2030“.

Ministarka Slavica Zitiste 2019-1
Министарка у посети Житишту

Циљеви Агенде 2030, којих има 17, ступили су на снагу 1. јануара 2016. године и познати су као глобални циљеви проистекли из Миленијумске декларације УН септембра 2015. године. Неки од циљева су свет без сиромаштва, без глади, квалитетно образовање, добра здравствена заштита, родна равноправност, чиста вода и санитарни услови, доступна и обновљива енергија, достојанствен рад и економски раст, правда и снажне институције.

После Зрењанина министарка Ђукић Дејановић посетила је општину Житиште како би се упознала са реализацијом пројекта „Мој вртић – моје чувалиште“ који Предшколска установа спроводи у сарадњи са локалном самоуправом и кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику и којим су обухваћена деца са територије Житишта узраста од 3 до 5 година, без обзира да ли похађају предшколску установу.

На састанку са председником општине Житиште и реализаторима пројекта, којем је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа, министарка Славица Ђукић Дејановић захвалила је општини на квалитетном спровођењу пројекта и спремности да и даље подржава сличне пројекте који ће допринети побољшању демографске слике ове локалне заједнице.

Оставите одговор