Контакт aдреса - Трг слободе 10 23101 Зрењанин - Ел. пошта : kontakt@srednjobanatski.okrug.gov.rs Телефон: 023/530-295, 023/536-593
НАРАНЏАСТИ ГЕРБЕРИ ЗА ЖЕНЕ ЖРТВЕ НАСИЉА

НАРАНЏАСТИ ГЕРБЕРИ ЗА ЖЕНЕ ЖРТВЕ НАСИЉА

Обележен почетак кампање ”16 дана активизма против насиља над женама”

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић данас је заједно са представницама Радне групе за превенцију и спречавање насиља, Женске одборничке мреже и Савета за родну равноправност Града Зрењанина учествовала у симболичком спуштању наранџастих гербера у језеро са Малог моста у Зрењанину и тиме подсетили јавност на све жене жртве насиља у нашој земљи током ове године.

Шеснаест дана активизма - мост код суда

Овим гестом започело је обележавање међународне кампање “16 дана активизма против насиља над женама” које сваке године започиње 25. новембра Светским даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра Међународним даном људских права. Циљ кампање, чија је званична боја наранџаста,  јесте подизање свести и предузимање акција за сузбијање насиља. Зато ће ове године свуда у свету многе знаменитости у градовима бити осветљене наранџастом бојом, да би се скренула пажња на ово важно питање.

Оставите одговор

СРЕДЊОБАНАТСКИ УПРАВНИ ОКРУГ налази се у северно-источном делу Србије одн. источном делу Војводине. Обухвата територију града Зрењанина и општина Сечањ, Житиште, Нови Бечеј и Нова Црња. Седиште управног округа је у Зрењанину.