You are currently viewing НАЧЕЛНИЦА ПРИРЕДИЛА ПРИЈЕМ ЗА ЖЕНЕ ВОЈНИКЕ

НАЧЕЛНИЦА ПРИРЕДИЛА ПРИЈЕМ ЗА ЖЕНЕ ВОЈНИКЕ

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић угостила је данас у седишту Округа припаднице лепшег пола у војној униформи.

Њих осам свој војни позив као професионални војници са различитим задужењима обављају у Команди за развој Банатске бригаде у зрењанинској касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза“.

Пријем за жене војнике
Начелница Снежана Вучуревић
Пријем за жене војнике
Жене у Војсци Србије

Како изгледа живот младих жена као професионалних војника и официра, шта их је мотивисало да се баве овим послом и каква су њихова искуства и очекивања, биле су теме разговора са начелницом Округа.

Многе од њих су се већ оствариле као мајке и супруге и задовољне су својим статусом и третманом у војсци и могућношћу за усавршавањем и напредовањем. Посебно имају речи хвале за своје мушке колеге који немају предрасуда према њима, уважавају их и помажу им када је то потребно.

У разговору са начелницом
У разговору са начелницом
Пријем за жене војнике
Жене у Војсци Србије
Пријем за жене војнике
Жене у Војсци Србије
Пријем за жене војнике
Жене војници и начелница

Начелница Снежана Вучуревић је у разговору истакла да су жене у униформи увек привлачиле пажњу и да је њихова улога у војсци данас једнако важна као и свих жена које су у историји дале значајан допринос као учеснице ратова и других историјских догађаја на овим просторима.

Без обзира на све бољи положај жена у униформи, још увек треба вредно радити на оснаживању и напредовању жена на оваквим пословима, истакла је начелница Округа и изразила спремност да заједно са другим институцијама ради на пружању безусловне подршке како би успешних жена у Војсци Србије било све више.

Пријем за жене војнике
Заједничка фотографија са мајором Даљевићем

Оставите одговор