Kontakt adresa - Trg slobode 10 23101 Zrenjanin - El. pošta : kontakt@srednjobanatski.okrug.gov.rs Telefon: 023/530-295, 023/536-593
NAČELNICA PRIREDILA PRIJEM ZA ŽENE VOJNIKE

NAČELNICA PRIREDILA PRIJEM ZA ŽENE VOJNIKE

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević ugostila je danas u sedištu Okruga pripadnice lepšeg pola u vojnoj uniformi.

Njih osam svoj vojni poziv kao profesionalni vojnici sa različitim zaduženjima obavljaju u Komandi za razvoj Banatske brigade u zrenjaninskoj kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“.

Prijem za žene vojnike
Načelnica Snežana Vučurević
Prijem za žene vojnike
Žene u Vojsci Srbije

Kako izgleda život mladih žena kao profesionalnih vojnika i oficira, šta ih je motivisalo da se bave ovim poslom i kakva su njihova iskustva i očekivanja, bile su teme razgovora sa načelnicom Okruga.

Mnoge od njih su se već ostvarile kao majke i supruge i zadovoljne su svojim statusom i tretmanom u vojsci i mogućnošću za usavršavanjem i napredovanjem. Posebno imaju reči hvale za svoje muške kolege koji nemaju predrasuda prema njima, uvažavaju ih i pomažu im kada je to potrebno.

U razgovoru sa načelnicom
U razgovoru sa načelnicom
Prijem za žene vojnike
Žene u Vojsci Srbije
Prijem za žene vojnike
Žene u Vojsci Srbije
Prijem za žene vojnike
Žene vojnici i načelnica

Načelnica Snežana Vučurević je u razgovoru istakla da su žene u uniformi uvek privlačile pažnju i da je njihova uloga u vojsci danas jednako važna kao i svih žena koje su u istoriji dale značajan doprinos kao učesnice ratova i drugih istorijskih događaja na ovim prostorima.

Bez obzira na sve bolji položaj žena u uniformi, još uvek treba vredno raditi na osnaživanju i napredovanju žena na ovakvim poslovima, istakla je načelnica Okruga i izrazila spremnost da zajedno sa drugim institucijama radi na pružanju bezuslovne podrške kako bi uspešnih žena u Vojsci Srbije bilo sve više.

Prijem za žene vojnike
Zajednička fotografija sa majorom Daljevićem

Ostavite odgovor

SREDNJOBANATSKI UPRAVNI OKRUG nalazi se u severno-istočnom delu Srbije odn. istočnom delu Vojvodine. Obuhvata teritoriju grada Zrenjanina i opština Sečanj, Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja. Sedište upravnog okruga je u Zrenjaninu.