You are currently viewing ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ ПРИМЕНЕ ЗАКОНСКИХ АКАТА ИЗ ОБЛАСТИ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ

ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ ПРИМЕНЕ ЗАКОНСКИХ АКАТА ИЗ ОБЛАСТИ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ

Средњобанатски управни округ и Регионална привредна комора Средњобанатског управног округа организовали су за зрењанинске привреднике и послодавце округли сто на тему: “Примена законских аката из области безбедности и здравља на раду”.

На почетку скупа, који је одржан у Мултимедијалној сали Градске куће, обратили су се начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и директор Регионалне привредне коморе Средњобанатског управног округа Предраг Станков, и том приликом указали на значај сарадње и партнерских односа као и заједничког деловања у циљу превенције и решавања проблема у области безбедности и здравља на раду.

О резултатима примене Закона и осталих аката којима се регулише област безбедности и здравља на раду, инспекцијским надзорима, упоредним подацима о броју и врстама повреда на раду, делатностима у којима се најчешће дешавају, узроцима и ризицима од повреда, исцрпно је говорио шеф Одсека инспекције рада у Зрењанину др Милан Петковић, дипл. инг. машинства.

Округли сто у Зрењанину
говорници на данашњем округлом столу
Округли сто у Зрењанину
Округли сто у Зрењанину
Округли сто у Зрењанину
Округли сто у Зрењанину
Округли сто у Зрењанину
Округли сто у Зрењанину
говорници на данашњем округлом столу

У 2019. години, коју је Влада Србије прогласила годином безбедности и здравља на раду, Министарство рада је покренуло кампању „Безбедан рад – здрава будућност“ како би се подигла свест о значају безбедности и здравља запослених и указало на задатак свих у систему безбедности и здравља на раду да раде на унапређењу превенције и указивању на слабости система у циљу превазилажења истих.

На крају дискусије упућен је апел присутним послодавцима и лицима задуженим за безбедност и здравље на раду да поштују прописе и учине све да буде мање повреда на раду, док је начелница Снежана Вучуревић у име организатора овог скупа поручила да увек постоји отвореност за сарадњу, предлоге, сугестије и коментаре, уз обећање да ће се наставити са сличним активностима.

Округли сто у Зрењанину
директор Регионалне привредне коморе Предраг Станков
Округли сто у Зрењанину
шеф Одсека инспекције рада у Зрењанину др Милан Петковић
начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић

Оставите одговор