Контакт aдреса - Трг слободе 10 23101 Зрењанин - Ел. пошта : kontakt@srednjobanatski.okrug.gov.rs Телефон: 023/530-295, 023/536-593
УКИНУТА ЗАРАЗА АФРИЧКОМ КУГОМ СВИЊА У ОПШТИНИ ЖИТИШТЕ

УКИНУТА ЗАРАЗА АФРИЧКОМ КУГОМ СВИЊА У ОПШТИНИ ЖИТИШТЕ

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за ветерину, укинуло је решење којим је 12. септембра 2019. године подручје насељеног места Српски Итебеј, у општини Житиште, у Средњобанатском управном округу, проглашено зараженим подручјем од заразне болести афричка куга свиња и којим су наређене мере које ће се на том подручју спроводити. Зараза је истовремено укинута и на подручју које је проглашено угроженим и подручју које је означено као подручје високог ризика.

С обзиром да су у наведеним подручјима у међувремену спроведене све прописане мере укључујући и клинички и лабораторијски надзор, при чему су добијени негативни резултати, утврђено је да не постоје разлози за даљу примену наређених мера ради чега је 17. децембра 2019. године Министарство донело решење о укидању заразе.

Оставите одговор

СРЕДЊОБАНАТСКИ УПРАВНИ ОКРУГ налази се у северно-источном делу Србије одн. источном делу Војводине. Обухвата територију града Зрењанина и општина Сечањ, Житиште, Нови Бечеј и Нова Црња. Седиште управног округа је у Зрењанину.