Kontakt adresa - Trg slobode 10 23101 Zrenjanin - El. pošta : kontakt@srednjobanatski.okrug.gov.rs Telefon: 023/530-295, 023/536-593
UKINUTA ZARAZA AFRIČKOM KUGOM SVINJA U OPŠTINI ŽITIŠTE

UKINUTA ZARAZA AFRIČKOM KUGOM SVINJA U OPŠTINI ŽITIŠTE

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za veterinu, ukinulo je rešenje kojim je 12. septembra 2019. godine područje naseljenog mesta Srpski Itebej, u opštini Žitište, u Srednjobanatskom upravnom okrugu, proglašeno zaraženim područjem od zarazne bolesti afrička kuga svinja i kojim su naređene mere koje će se na tom području sprovoditi. Zaraza je istovremeno ukinuta i na području koje je proglašeno ugroženim i području koje je označeno kao područje visokog rizika.

S obzirom da su u navedenim područjima u međuvremenu sprovedene sve propisane mere uključujući i klinički i laboratorijski nadzor, pri čemu su dobijeni negativni rezultati, utvrđeno je da ne postoje razlozi za dalju primenu naređenih mera radi čega je 17. decembra 2019. godine Ministarstvo donelo rešenje o ukidanju zaraze.

Ostavite odgovor

SREDNJOBANATSKI UPRAVNI OKRUG nalazi se u severno-istočnom delu Srbije odn. istočnom delu Vojvodine. Obuhvata teritoriju grada Zrenjanina i opština Sečanj, Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja. Sedište upravnog okruga je u Zrenjaninu.