You are currently viewing СМАЊЕНА СТОПА НЕЗАПОСЛЕНОСТИ У  СРЕДЊОБАНАТСКОМ ОКРУГУ

СМАЊЕНА СТОПА НЕЗАПОСЛЕНОСТИ У СРЕДЊОБАНАТСКОМ ОКРУГУ

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић истакла је да  број незапослених на територији округа у константном опадању.

Разлог томе је свакако  реализација великог инвестиционог циклуса у средњем Банату, чији је покретрач и носилац Град Зрењанин.

NSZ Zrenjanin
Председници општина, НСЗ и начелница округа
Председници општина, НСЗ и начелница округа
NSZ Zrenjanin
Представници медија на конференцији

Доласком страних инвеститора, изградњом нових фабрика, проширивањем постојећих и свакако јачањем домаћих привредника тренд  смањења незапослености се наставља из године у годину.

И у претходној години  број незапослених  лица на подручију Средњобанатског округа је нижи у односу на крај 2018. годинE (10.602).

СТАТИСТИЧКИ ПОДАЦИ !

Према статистичким подацима за крај 2019.године на територији Средњобанатског округа на евиденцији је 10.177 лица која траже запослење, од тога у Зрењанину 4.963, затим у општини Житиште 1370, Нова Црња 1.188, Нови Бечеј 1.290 и Сечањ 1366 незапослених.

Директорка филијале Националне службе за запошљавање Татјана Мијатовић изнела је податке који говоре да је број незапослених у протеклој години смањен у свим општинама Средњобанатског округа, а процентуално највише у у општинама Житиште и Нови Бечеј. Такође  је презентовала и  мере активне политике запошљавања  које су реализоване на територији округа.

NSZ Zrenjanin
Помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић
Председници општина, НСЗ и начелница округа

На коференцији су говорили и председници општина Житиште, Сечањ и Нова Црња .

Оставите одговор