You are currently viewing САСТАНАК О БЕЗБЕДНОСТИ НА ПРУГАМА И ОБЈЕКТИМА ЖЕЛЕЗНИЦЕ

САСТАНАК О БЕЗБЕДНОСТИ НА ПРУГАМА И ОБЈЕКТИМА ЖЕЛЕЗНИЦЕ

САСТАНАК О СТАЊУ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПРУГАМА И ОБЈЕКТИМА ЖЕЛЕЗНИЦЕ У СРЕДЊОБАНАТСКОМ ОКРУГУ

У просторијама управне зграде Секције за одржавање пруга Зрењанин, „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д., данас је у организацији Одељења за безбедност Нови Сад, којем припада и чвор Зрењанин, одржан састанак у вези актуелног стања безбедности на пругама и објектима железнице на подручју Средњобанатског и Севернобанатског управног округа.

На састанку, којем је присуствовала начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић

Железнице Србије
Фотографија са састанка

…као и представници „Инфраструктуре“, полицијских управа Зрењанина и Кикинде, Окружног јавног тужилаштва и Одељења за ванредне ситуације за Средњобанатски и Севернобанатски управни округ, разматрани су извештаји о противправним радњама и пожарима  у 2019. години на железничким објектима. На основу изнетих података о броју евидентираних и пријављених крађа железничке имовине и висине причињене материјалне штете на подручју чвора Зрењанин констатовано је да је 2019. година била повољнија од претходне године.

У укупно 26 крађа које су пријављене ПУ Зрењанин и ПУ Кикинда причињена штета износи око 700 хиљада динара што је знатно мање у односу на  вишемилионску штету причињену у претходној години. Таквој оцени, констатовано је на састанку, допринела је континуирано добра сарадња Одељења за безбедност чвора Зрењанин, Одељења за ванредне ситуације, полицијских станица и тужилаштва.

Фотографија са састанка

Број пожара на железничким објектима у 2019. години такође је био мањи у односу на претходни период, као и тиме причињена штета.

На састанку је између осталог указано и на проблем смањене безбедности на већини пружних прелаза због појачаног теретног саобраћаја на пругама Средњобанатског управног округа након преусмеравања саобраћаја на алтернативне правце због затварања и реконструкције пруге Београд – Нови Сад.

Оставите одговор