У ЗРЕЊАНИНУ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

У ЗРЕЊАНИНУ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

   Међународни дан цивилне заштите, 1. март, обележен је данас у зрењанинској касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза“ у сарадњи Средњобанатског управног округа, Одељења за ванредне ситуације МУП-а Зрењанин и Војске Србије – Команде за развој Банатске бригаде.

 

Дан цивилне заштите

У свом обраћању начелница Снежана Вучуревић је подсетила присутне да обележавање Светског дана цивилне заштите је  установљено 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите, с циљем да се скрене пажња широј јавности на значај цивилне заштите и развијања свести о значају превентивних и самозаштитних мера и поступака у случају елементарих непогода, техничко-технолошких несрећа и других несрећа и опасности.

    Свечаности су присуствовали чланови Окружног штаба за ВС и чланови градског и општинских штабова, представници Војске Србије – Гарнизона у Зрењанину, Министарства унутрашњих послова ПУ Зрењанин, Црвеног крста, припадници јединица цивилне заштите и Ватрогасно – спасилачког батаљона и других организација и асоцијација.

     Након свечане седнице, на полигону касарне изведена је показна вежба у организацији и гашењу пожара, пружању прве помоћи и евакуацији приликом пожара, коју су заједнички успешно извели припадници Ватригасно-спасилачког батаљона, Војске Србије и Црвеног крста Зрењанин.

Дан цивилне заштите
Дан цивилне заштите
Дан цивилне заштите

Оставите одговор