ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас другу седницу Савета Средњобанатског управног округа у проширеном саставу у циљу разматрања актуелне ситуације и активности у Средњобанатском управном округу у условима проглашеног ванредног стања због пандемије изазване вирусом COVID- 19.

Седници су присустовали чланови Савета: градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, председник општине Житиште Митар Вучуревић, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус и по овлашћењу председника општине Нови Бечеј Милан Стојшин као и начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић, директор Завода за јавно здравље Зрењанин др Здравко Ждрале и начелник Одељења за ванредне ситуације МУП-а у Зрењанину Горан Марјановић.

Седница Савета Средњобанатског управног округа

Након презентованих података свих присутних учесника констатовано је да је територији Средњобанатског управног округа стање стабилно и под контролом. Све локалне самоуправе спроводе мере Владе РС а надлежне институције раде у складу са тренутном ситуацијом и без већих проблема.

Такође је оцењено да до сада предузете мере као и дисциплиновано понашање наших грађана дају добре резултате што се одражава и на тренутне податке о броју људи код којих је до сада потврђено да су позитивни на COVID- 19. Тестирања се врше редовно и у складу са прописаним процедурама.

Седница Савета Средњобанатског управног округа
Седница Савета Средњобанатског управног округа

Стање безбедности је за сада добро и под контролом.  Припадници Полицијске управе, осим осталих послова и активности, константно врше контролу лица у самоизолацији и санкционишу појединце који се не придржавају наредбе о забрани кретања у време полицијског часа. Осим спорадничих случајева већих непоштовања прописаних мера нема, оцењено је од стране Полицијске управе уз констатацију да се уједно бележи и велики пад броја свих облика криминалитета.

Све локалне самоуправе са подручја Округа су се добро организовале у циљу помоћи грађанима којима је она потребна. Успостављени су Кол центри који су на услузи грађана за сва њихова питања и потребе а ангажовано је и преко 1150 волонтера. Води се рачуна о јавној хигијени, улице и остале јавне површине се редовно перу и дезинфикују као и сви остали објекти од општег значаја. У циљу помоћи најугроженијима све локалне самоуправе су организовале поделу пакета помоћи пензионерима са пензијама мањим од 30.000 динара. До сада је подељено укупно 21.404 пакета, а у току је и припрема пакета помоћи и особама који са на евиденцији социјалних служби.

Пољопривредницима је омогућено да без проблема обављају своје сезонске послове на пољима а у складу са прописаним мерама у току ванредног стања.

Седница Савета Средњобанатског управног округа

Републичке и покрајинске инспекцијске службе такође функционишу у оквиру својих надлежности и расположивих капацитета а активан је и кол центар Округа за сва питања грађана из делокруга инспекција.

На крају седнице је потврђена заједничка констатација да је дисциплина и понашање грађана Округа у складу са прописаним сигурносним мерама допринела стабилној ситуацији у Округу.

Чланови Савета Средњобанатског управног округа упућују захвалност свим грађанима на њиховој одговорности, солидарности и поштовању прописаних мера.

Оставите одговор