You are currently viewing ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА САВЕТА О  ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ У ОКРУГУ

ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА САВЕТА О ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ У ОКРУГУ

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас пету редовну седницу Савета Средњобанатског управног округа у проширеном саставу

везано за актуелну епидемиолошку ситуацију у Средњобанатском управном округу и због сагледавања резултата поштовања пооштрених превентивних мера у циљу спречавања ширења заразе вирусом COVID- 19 у претходном периоду.

Sednica saveta okruga
5. СЕДНИЦА САВЕТА О ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ
5. СЕДНИЦА САВЕТА О ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ

Седници су присустовали градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, председник општине Житиште Митар Вучуревић, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус и председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић као чланови Савета Средњобанатског управног округа, затим, начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић, директор Завода за јавно здравље Зрењанин др Здравко Ждрале и директор РПК Предраг Станков.

      Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Зрењанин, констатовано је да је епидемиолошка ситуација на територији Средњобанатског управног округа и даље нестабилна са тенденцијом раста броја заражених, али се укупна ситуација држи под контролом. Од почетка праћења “другог пика” првог таласа епидемије вирусом COVID-19, са јучерашњим даном, на територији округа потврђено је 158 инфицираних особа. Хоспитализовано је 55 особа, у самоизолацији је 77 лица. Нa присуство вируса тестирано је 2844 лица, а у току је анализа још 27 узорака.

Иако је стање релативно стабилно у односу на друге средине у Војводини и Србији, са седнице Савета Округа је опет упућен апел грађанима, посебно млађој популацији, да се стриктно придржавају препорука и поштују наредбе локалних самоуправа које су у претходном периоду донеле пооштрене мере у циљу заштите становништва од заразне болести COVID- 19.

     Безбедносна ситуација на подручју Округа је стабилна уз смањење броја кривичних дела, осим случајева породичног насиља које је у порасту, оцена је начелника Полицијске управе Зрењанин.

      У привредним субјектима у Округу епидемиолошка ситуација је такође задовољавајућа,  стриктно се поштују заштитне мере и нема заражених, осим спорадичних случајева који су одмах били решени.

Седници су присустовали градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, председник општине Житиште Митар Вучуревић, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус и председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић као чланови Савета Средњобанатског управног округа, затим, начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић, директор Завода за јавно здравље Зрењанин др Здравко Ждрале и директор РПК Предраг Станков. Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Зрењанин, констатовано је да је епидемиолошка ситуација на територији Средњобанатског управног округа и даље нестабилна са тенденцијом раста броја заражених, али се укупна ситуација држи под контролом. Од почетка праћења “другог пика” првог таласа епидемије вирусом COVID-19, са јучерашњим даном, на територији округа потврђено је 158 инфицираних особа. Хоспитализовано је 55 особа, у самоизолацији је 77 лица. Нa присуство вируса тестирано је 2844 лица, а у току је анализа још 27 узорака.
5. СЕДНИЦА САВЕТА О ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ

Све локалне самоуправе са подручја Средњобанатског управног округа су и овог пута показале велику одговорност и спремност у решавању проблема у новонасталој ситуацији као и висок степен међусобне сарадње и помоћи.

      На крају седнице Савет Округа је констатовао да нема потребе за прописивањем нових мера, осим да сви  и даље поштују већ уведене мере и одговорно се понашају.     

Будимо одговорни према себи и према другима

Оставите одговор