НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА

НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА

Начелница округа Снежана Вучуревић одржала је данас пети по реду редовни колегијум са руководиоцима републичких и покрајинских инспекција надлежних за подручје Средњобанатског управног округа.

У складу са дневним редом састанка присутни руководици инспекција изнели су своје месечне извештаје о раду на основу којих је констатовано да сви раде по плану спроводећи редовне и ванредне надзоре.

 

Део активности појединих инспекција је повезан и са прописима којима се регулише примена мера у циљу спречавања и сузбијања ширења инфекције вирусом COVID -19.

НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА
КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА

Републичка инспекција рада бележи повећан рад на црно у односу на протекли период.

Само у претходном месецу затечено је 36 радника на фактичком раду, од којих је са њих 34 закључен уговор о раду, након инспекцијског надзора. Ова инспекција такође контролише и поступање послодаваца у складу са Правилником о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести, који је ступио на снагу 11. јула, а почиње да се примењује од 10. августа.

Санитарни инспектори, између осталог, врше и редован надзор о примени Инструкције за рад послодаваца у примени мера превенције, спречавања ширења и смањења ризика болести COVID -19 у фризерским и козметичким салонима, теретанама и фитнес клубовима, предшколским и школским установама, угоститељским објектима и тржним центрима.

НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА
КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА

На крају састанка је констатованао да све инспекције свој рад обављају у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом поштујући све препоручене заштитне мере.

Оставите одговор