STANJE BEZBEDNOSTI NA PUTNIM PRELAZIMA U SREDNJOBANATSKOM OKRUGU

STANJE BEZBEDNOSTI NA PUTNIM PRELAZIMA U SREDNJOBANATSKOM OKRUGU

U sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga danas je održan zajednički radni sastanak predstavnika gradske uprave Zrenjanina, Policijske uprave Zrenjanin, „Infrastrukture železnice Srbije“, Centra za bezbednost Beograd i JP „Putevi Srbije“, u vezi postojećeg stanja bezbednosti na putnim prelazima na području Okruga, posebno na teritoriji Grada Zrenjanina, kao i problema funkcionisanja drumsko-železničkog mosta na Tamišu kod Tomaševca.

Srednjobanatski_okrug
Srednjobanatski upravni okrug

Sastanku, kojim je predsedavala načelnica Okruga Snežana Vučurević, prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura,  direktor Centra za bezbednost „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. Branislav Lovrić, glavni inženjer za Sekciju ETP Novi Sad „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. Goran Bojandić, stručni saradnik za bezbednost – Čvor Zrenjanin Milan Kebić, rukovodilac Odeljenja održavanja i zaštite puteva Novi Sad, JP „Putevi Srbije“ Dragan Kostić, rukovodilac Odeljenja za održavanje putnih objekata JP „Putevi Srbije„ Tamara Komarica, nadzorni organ za putne objekte na teritoriji Banata Jelena Banjac, načelnik  Policijske uprave Dragiša Vojnović i načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Zrenjanin Goran Živković, šef Oseka za saobraćaj  GU Zrenjanin Mirko Petrović i predsednik Saveta MZ  „D. Obradović“ Duško Radišić.

Srednjobanatski upravni okrug
Srednjobanatski upravni okrug

Nakon razmatranja i sagledavanja stanja bezbednosti na putnim prelazima na području Okruga, posebno na teritoriji grada Zrenjanina, ocenjeno je da treba nastaviti sa planiranim aktivnostima, koje su  usporene zbog aktuelne epidemiološke situacije, te da se u što skorije vreme predstavnici nadležnih preduzeća i Grada Zrenjanina dogovore o konkretnim rešenjima kojima bi se osigurala veća bezbednost na putnim prelazima, posebno imajući u vidu pojačan železnički saobraćaj u narednom periodu.

Srednjobanatski_okrug_20102020_008
Srednjobanatski upravni okrug

Za most na Tamišu kod Tomaševca, starog 140 godina, konstatovano je da je trajno rešenje izgradnja novog mosta u vezi čega su JP „Putevi Srbije“ počeli sa procedurom.  U međuvremenu, zbog lošeg stanja konstrukcije, most je zabranjen za drumski saobraćaj.

Ostavite odgovor