You are currently viewing ОДРЖАНА 14. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

ОДРЖАНА 14. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас  14. редовну седницу Савета Управног округа. Присуствовалиу су редовни чланови Савета: градоначелник Града Зрењанина Симо Салапура, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус, председник општине Житиште Митар Вучуревић и помоћник председника општине Нови Бечеј Трифун Станковић.

okrug srednjobanatski 004
Састанак у Средњобанатском управном округу

На седници је разматран и усвојен предлог Плана рада Савета Средњобанатског управног округа за 2021. годину. Посебно су обрађене теме везане за актуелну епидемиолошку ситуацију и функционисање локалних самоуправа Средњобанатског управног округа, укључујући и рад републичких и локалних инспекција у надзорима над применом противепидемиолошких мера.

okrug srednjobanatski 007
Састанак у Средњобанатском управном округу
okrug srednjobanatski 006
Састанак у Средњобанатском управном округу

Епидемиолошка ситуација у Округу је донекле боља али и даље нестабилна. На нивоу Округа, према подацима Завода за јавно здравље, закључно са 29. децембром 2020. године тренутно има 4415 активних случајева оболелих од Ковид-19. Од тога у Зрењанину је 3395 особа, у Новом Бечеју 459, Новој Црњи 197, Сечњу 187 и Житишту 177 особа. Само за дане протеклог викенда регистровано је нових 186 случајева у општинама Округа.

Локалне самоуправе и даље прате стање на својој територији и организују рад у складу са актуелном ситуацијом и прописаним мерама. Надлежне републичке и локалне инспекције у континуитету врше надзор над применом противепидемиолошких мера и предузимају одговарајуће санкције против прекршилаца. Од почетка спровођења координисаних и циљаних надзора укупно је урађено 1876 инспекцијских контрола, од тога 335 надзора урађено је од стране санитарне, тржишне, ветеринарске и инспекције рада и 1541 надзор које су урадиле комуналне инспекције локалних самоуправа и комунална милицаја. Укупно је поднето 25 прекршајних пријава и издата су 3 прекршајна налога.  Са појачаним и циљаним надзорима наставиће се и у наредном периоду, имајући у виду наступајуће празнике и повећани ризик од повећања броја заражених.

И поред оцене да се заштитне мере све више поштују и даље се апелује на све грађане и послодавце, физичка и правна лица, да буду одговорни и да чувајући своје здравље и здравље других  чувају и здравствени систем наше државе.

      На крају седнице Савета Средњобанатског управног округа, последње у овој години,  начелница округа Снежана Вучуревић захвалила се члановима Савета на доброј и интезивној сарадњи и изразила очекивање да ће у наредној години бити још боља и конструктивнија.

okrug srednjobanatski 008
Састанак у Средњобанатском управном округу

Оставите одговор