You are currently viewing ОДРЖАНА 60. СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОДРЖАНА 60. СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У Барокној сали Градске куће у Зрењанину данас је одржана 60. седница Окружног штаба за ванредне ситуације. На седници којом је председавала начелница и командант Окружног штаба Снежана Вучуревић разматрана је актуелна епидемиолошка ситуација на територији Средњобанатског управног округа, стање водостаја на банатским водотоцима и Предлог годишњег извештаја о раду Окружног штаба за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа за 2020. годину.

okrug stab za vs 001
Састанак у Средњобанатском управном округу

На основу презентованих података на седници је закључено да је на територији Округа епидемиолошка ситуација стабилна. Од почетка јануара бележи се континуирани и значајан пад новооболелих, али с обзиром да је на снази ванредна ситуација, препоручује се грађанима да се и даље придржавају прописаних мера заштите и спречавања ширења корона вируса.

Према подацима Завода за јавно здравље Зрењанин закључно са 3. 2. 2021. године има 592 активна случаја, од чега Зрењанин има 390, Нови Бечеј 78, Сечањ 59, Житиште 40 и Нова Црња 25.

okrug stab za vs 010
Састанак у Средњобанатском управном округу
okrug stab za vs 008
Састанак у Средњобанатском управном округу

Општа болница „Ђорђе Јоановић“ постепено излази из ковид система и враћа се својим редовним активностима. Вакцинација против корона вируса одвија се по плану, на основу спискова који се добијају од е-Управе и то на два пункта, у згради Специјалистичке поликлинике у Зрењанину и у спортској хали Медисон. Тренутно се спроводи вакцинација најстаријих суграђана и оних са хроничним обољењима, као приоритетним групама, као и здравствених радника. До сада је у Округу вакцинисано 8819 особа из приоритетних група, 471 здравствени радник и 111 особа запослених у социјалним установама као и њихових корисника.

Само у Зрењанину вакцинисано је 6024 грађана. Осим тога, јуче су кренуле три мобилне екипе зрењанинског дома здравља које ће на терену вакцинисати особе које су непокретне. У осталим локалним самоуправама вакцинација се спроводи у домовима здравља.

С обзиром на повећане количине падавина у неколико претходних дана, на банатским водотоцима расте водостај. Највише је проблематичан Тамиш, али тренутно нема проблема и критичних места на насипима због повећања водостаја. Стање водостаја је стабилно, али у нивоу редовних одбрана од поплава.

      На седници је разматран и прихваћен Предлог годишњег извештаја о раду Окружног штаба за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа Зрењанин за 2020. годину, који ће бити достављен Републичком штабу за ванредне ситуације на разматрање и усвајање.

okrug stab za vs 009
Састанак у Средњобанатском управном округу

На крају седнице начелница и командант Окружног штаба Снежана Вучуревић изнела је информацију о појачаним и циљаним инспекцијским надзорима републичких, покрајинских и локалних инспекција над применом прописаних противепидемијских мера, према којој је од краја октобра 2020. године и закључно са 31. јануаром 2021. године укупно спроведено 3316 инспекцијских контрола, поднето 25 прекршајних пријава и изречено 20 прекршајних налога против прекршилаца мера. Такође је истакла добру сарадњу са локалним самоуправама и Полицијском управом Зрењанин.

Оставите одговор