You are currently viewing SASTANAK SA ŠTABOVIMA ZA VANREDNE SITUACIJE SREDNJOBANATSKOG UPRAVNOG OKRUGA

SASTANAK SA ŠTABOVIMA ZA VANREDNE SITUACIJE SREDNJOBANATSKOG UPRAVNOG OKRUGA

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić i predstavnici Sektora za vanredne situacije održali su danas u Zrenjaninu sastanak sa komandantima i načelnicima štabova za vanredne situacije Srednjobanatskog upravnog okruga.

Na sastanku su razmatrane aktuelnosti u radu štabova za vanredne situacije na smanjenju rizika od elementarnih nepogoda, precizirane su kritične tačke i predložene preventivne mere koje treba da doprinesu smanjenju posledica od elementarnih nepogoda.

Sastanku su prisustvovali načelnik Republičkog štaba za VS, v.d. pomoćnik ministra, načelnik Sektora za VS Luka Čaušić,

sekretar jocic zrenjanin 016
Sastanak u Baroknoj sali

načelnik Uprave za upravljanje rizikom Živko Babović i načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Goran Nikolić, kao i predstavnici javnih preduzeća iz elektroprivrede, vodoprivrede i putne privrede i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Skupu se obratila načelnica i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević i upoznala ih sa osnovnim podacima o aktivnostima i rezultatima rada Okružnog štaba u prethodnom periodu.

Na osnovu izveštaja komandanata štabova za vanredne situacije  jedinica lokalnih samouprava, požari na otvorenom su prepoznati kao najrizičnija tačka zbog čega je u daljem radu posebna pažnja poklonjena značaju preventivnih mera na sprečavanju ove pojave i značaju vatrogasnih saveza i dobrovoljnih vatrogasnih društava. 

sekretar jocic zrenjanin 037
Sastanak u Baroknoj sali

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić istakao je da će Ministarstvo pružiti punu podršku jačanju i osnivanju dobrovoljnih vatrogasnih društava čiji pripadnici pružaju značajnu pomoć vatrogascima u vanrednim događajima i situacijama.

sekretar jocic zrenjanin 024
Sastanak u Baroknoj sali
sekretar jocic zrenjanin 028
Sastanak u Baroknoj sali

Ostavite odgovor