You are currently viewing ОДРЖАНА ЈЕ 3. СЕДНИЦА САВЕТА СБУО У ПРОШИРЕНОМ САСТАВУ

ОДРЖАНА ЈЕ 3. СЕДНИЦА САВЕТА СБУО У ПРОШИРЕНОМ САСТАВУ

Једна од тема је била актуелна епидемиолошка ситуација и процес вакцинације на територији округа.

Према подацима завода за јавно здравље епидемиолошка ситуација је тренутно стабилна са тенденцијом благог пада броја новооболелих од вируса COVID-19.

Закључно са 27.06.2021 у округу је укупно 27 активних случајева од тога 18 у граду Зрењанину, 7 у општини Нова Црња, 1 у Житишту, 1 у Новом Бечеју, 0 у Сечњу.

srednjo banatski okrug 02
Састанак у Средњобанатском управном округу

Процес вакцинације се и даље одвија у свим локалним самоуправама. До сада је апликовано укупно 118.594 доза вакцина, а са две дозе је вакцинисано 57.968 становника Средњобанатског округа.

Веома је важно да се овај процес настави, а посебно се апелује на млађу популацију, чији је проценат вакцинације мањи, да се вакцинише и тако заштити себе а и своје најближе.

И даље се наставља са координисаним инспекцијским надзорима над применом противепидемијских мера у складу са одлукама Владе РС.

srednjo banatski okrug 04
Састанак у Средњобанатском управном округу
srednjo banatski okrug 03
Састанак у Средњобанатском управном округу

Током месеца јуна извршено је укупно 1086 надзора и издато је 3 прекршајна налога због непоштовања противепидемијских мера.

Апелује се на грађане да се и даље придржавају прописаних мера , нарочито ношења маски у затвореном простору, као и држање дистанце.

Оставите одговор