VIDOVDANSKA SVEČANOST U PREDSEDNIŠTVU, URUČENA ODLIKOVANJA ZASLUŽNIM GRAĐANIMA

Danas je načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Predrag Rađenović prisustvovao  svečanosti  koja je održana u  Palati “ Srbija “ povodom dodele  Vidovdanskih odlikovanja  zaslužnim pojedincima i institucijama  i stupanja na dužnost predsednika  Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Za istaknute zasluge orden su dobili akademici, reditelji, glumci, sportski treneri i drugi. Dodeljena su 32 ordena, Orden Republike Srbije na lenti, Orden Karađorđeve zvezde prvog, drugog i trećeg stepena, kao i medalje za zasluge i za hrabrost.

Prijemu u Palati „Srbija“ prisustvala je predsednica Vlade Ana Brnabić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.


1

Takođe, svečanosti su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar finansija Siniša Mali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, nekadašnji predsednik SR Jugoslavije Zoran Lilić, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, drugi predstavnici Vojske Srbije, diplomatskog kora i verskih zajednica.

Na prijemu su bili srspki član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predstavnici Srba iz Crne Gore – Andrija Mandić i Milan Knežević, načelnici upravnih okruga,  gradonačelnici i predsednici opština iz cele Srbije.

%d bloggers like this: