Обележен 1. март, Међународни дан цивилне заштите

Петак, 1. март 2019. год. - Поводом 1. марта, Међународног дана цивилне заштите, у Барокној сали Градске куће одржана је заједничка свечана седница Штаба за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа и Одељења за ванредне ситуације МУП-а Зрењанин, којој су присуствовали и представници Војске Србије - Гарнизона у Зрењанину, Министарства унутрашњих послова ПУ Зрењанин, Црвеног крста, припадници јединица цивилне заштите и Ватрогасно - спасилачког батаљона и других организација и асоцијација.

На свечаности су говорили Снежана Вучуревић, начелница Средњобанатског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Душко Радишић, помоћник градоначелника Зрењанина и Горан Марјановић, начелник Одељења за ванредне ситуације МУП- а у Зрењанину, који је презентовао резултате рада и акција на заштити и спасавању људи и имовине током претходне године.

cestitka-округ2019-engleski3

Обележен Међународни дан људских права

Понедељак, 10. децембар 2018. год. - Поводом завршетка глобалне кампање ``16 дана активизма борбе против насиља над женама `` и обележавања 10. децембра, Међународног дана људских права, данас је у зрењанинском Народном позоришту ``Тоша Јовановић``одиграна позоришна представа ``Траг људских зуба``у извођењу аматерског позоришта ``Јовица Јелић`` из Банатског Карађорђева, у  организацији Радног тела за родну равноправност, које функционише на нивоу Средњобанатског управног округа на челу са начелницом округа Снежаном Вучуревић и у сарадњи са представницама локалних комисија за родну равноправност и осталих локалних механизама.

На почетку представе која говори о женама које из различитих ситуација породичног насиља одлазе у сигурну женску кућу, као и њиховим животима пре и после изласка из ситуације насиља, присутним гледаоцима се обратила начелница округа Снежана Вучуревић и још једном указала на значај борбе против партнерског и породичног насиља и фокусирање активности кампање на обезбеђивање људских права за све и посебно елиминисање свих облика насиља на женама због поражавајућих података о броју жена жртава партнерског насиља.

Представа је на присутне гледаоце оставила снажан утисак и указала на разлог више да има смисла и начина борити се против насиља и зла које оно изазива као и да важећа законска регулатива пружа могућност да свака жртва данас може да буде заштићена на време и да се може спречити насиље и убиство жена или деце у породици.

Одржана ванредна седница Савета управног округа

Понедељак, 17. децембар 2018. год. - Поводом актуелне ситуације у вези снежних падавина и формирања високог снежног покривача у граду Зрењанину и осталим општинама и насељеним местима у округу, у седишту Средњобанатског управног округа  одржана је ванредна седница Савета у проширеном саставу. На седници којом је председавала начелница Округа Снежана Вучуревић присутни предеседници локалних самоуправа и представници саобраћајне полиције и ватрогасно спасилачких јединици изнели су податке са терена и дали процену стања као задовољавајућу. Зимске службе су одмах реаговале и оспособиле све главне путеве за саобраћај а и даље се налазе на терену и чисте путеве другог и трећег реда, прилазе школама и здравственим установама, паркинге и аутобуска стајалишта. 

Са седнице Савета издато је упозорење грађанима на појачани опрез у саобраћају због слабе видљивости и клизавих коловоза а у насељима на опасности од обрушавања великих количина снега са кровова кућа и зграда и пада поломљеног дрвећа и грана и на крају је потврђено да локалне самоуправе располажу потребном механизацијом, људством и довољним количинама ризле и соли за посипање путева до краја зимске сезоне.

Начелница округа присуствовала обележавању 25. годишњице Московске регионалне Думе

Децембар 2018. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић боравила је у вишедневној службеној посети Москви и присуствовала обележавању 25. годишњице Московске регионалне Думе, на лични позив председника Думе И. Ј. Бранцилова. У склопу прославе овог значајног јубилеја одржана је Међународна конференција на тему ``Улога у медијацији регионалних законодавнох органа државне власти у оквиру међурегионалног дијалога``, којој су поред делегације Средобанатског управног округа, као представника Србије, присуствовали и представници иностраних и регионалних парламентарних делегација из више европских земаља (Немачке, Шведске, Финске, Бугарске, Италије, Чешке, Пољске) и појединих кинеских провинција.

У саставу делегације Округа, коју је предводила начелница Снежана Вучуревић, били су председник скупштине Града Зрењанина Оливер Митровић и помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура. На Међународној конференцији наша делегација је учествовала у раду више секција а на тему о Културном наслеђу и образовном програму за будуће генерације и тему о Државној подршци о волонтирању као инструменту друштвеног доприноса социјалној политици, на скупу је говорила начелница округа Снежана Вучуревић.

Учешће и представљање наше делегације на челу са начелницом округа на Међународној конференцији у Московској регионалној Думи било је успешно и значајно ће допринети успостављању нових контаката и продубљивању сарадње Средњобанатског управног округа са Московским регионом и представницима њихових највиших институција. [Види галерију]

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©