Одговори на ваша питања

право на плаћен рад за време замене

vlada

 коме: мени
прикажи детаље јан 13.
 
Ово је упит електронске поште преко http://www.srednjobanatskiokrug.org.rs/ од:
vlada <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.>

Dobar dan.Interesuje me ako je nastavnik na bolovanju i plata mu bude umanjena za odredjeni iznos da li nastavnik koji ga menja ima pravo na placen rad za to vreme dok ga je menjao.U osnovnoj skoli u Centi direktorka nece da placa prekovremeni rad uciteljima kad moraju da rade umesto ucitelja koji je na bolovanju.Molim Vas da proverite da li je i jedan ucitelj bio placen u vezi zamene odsutnog radnika zbog bolovanja,u osnovnoj skoli-Branko Radicevic--u Centi.

 

ОДГОВОР:

 Дана 18. и 23.02.2011.године извршен је инспекцијски надзор у ОШ "Бранко Радичевић" у Ченти у вези обрачуна и исплате додатка на плату у случајевима замене одсутног запосленог.Надзором је утврђено да је закључно са X 2010.године запосленима у овој школи у случајевима када су замењивали одсутног наставника обрачунат и исплаћен додатак на плату на начин како је то прописано у члану 85. ст.2. Правилника о раду ове школе и члану 22. ст.2. Посебног колективног уговора за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика. Запосленим наставницима који су замењивали одсутног наставника није обрачунат и исплаћен додатак на плату у случају замене за XI, XII 2010.године и за I 2011.године, те ће инспектор рада у смислу члана 269. Закона о раду донети решење којим ће посодавацу ОШ "Бранко Радичевић" Чента наложити исплату овог додатка на плату.
| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©