Приказ архиве вести - листа

Настављена сарадња са привредницима из Ногинска у Руској Федерацији

Август 2014. год - Начелник Средњобанатског управног округа Душан Шијан посетио је град Ногинск у Московској области у Руској Федерацији и 30. августа присуствовао свечаности обележавања 233. годишњице Богородског краја, на лични позив В. Н. Лаптева, начелника братског Ногинског реона. Посета Ногинску имала је и радни карактер. Заједно са председником Житишта Митром Вучуревићем начелник Душан Шијан присуствовао је састанку са руским привредницима заинтересованим за улагања у пројекат изградње хладњаче за воће и поврће у Банатском Карађорђеву у општини Житиште. Договорен је начин преузимања узорака производа и њихове промоције на руском тржишту.

Посету Ногинску и прослави годишњице Богородског краја начелник округа искористио је за контакте са представницима Белорусије и са П. В. Новицким, председником Савета депутата Борисовског реона у Белорусији, разговарао о могућнистима сарадње у области металског комплекса и што скоријег састанка заинтересованих привредника са обе стране. Са наше стране, конкретно, за сарадњу са белоруским привредницима предвиђена су предузећа ``Радијатор`` и ``Шинвоз`` из Зрењанина.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©