Приказ архиве вести - листа

Пет управних округа заједно у прекограничној сарадњи са Румунијом

 Четвртак, 22. јануар 2015. год. - На иницијативу начелника Средњобанатског управног округа Душана Шијана одржан је састанак на тему заједничког наступа пет управних округа у прекограничној сарадњи са Румунијом у вези приступа средствима ИПА фондова. Због значаја теме  састанку су присуствовали начелници пет управних округа који се граниче са Румунијом, Владимир Илић, начелник Севернобанатског, мр Зоран Тасић, начелник Јужнобанатског, Александар Ђокић, начелник Браничевског, Мирослав Кнежевић, начелник Борског и Душан Шијан, начелник Средњобанатског управног округа. Присутни су били и представници републичке, покрајинске и локалне власти као и представници надлежних јавних предузећа и агенција и канцеларија које пишу и раде на пројектима.

Обзиром да се из ИПА фондова могу финансирати само стратешки, инфраструктурни и непрофитни пројекти неопходна је свестрана подршка свих нивоа власти, посебно из разлога што локалне управе, које имају велике потребе за развојем, немају потребна средства за предфинансирање и суфинансирање пројеката. На састанку је било речи и о конкретним пројектима који су у процедури са Средњобанатски округ, уређење три гранична прелаза, измуљавање Канала Бегеј и изградња бициклистичке стазе од Зрењанина до румунске границе као и другим пројектима који су реални и оних који су на нивоу идејних пројеката.

На крају састанка је договорено да се због потребе заједничког и организованог наступа формира радна група од представника републичких, покрајинских и локалних власти, управних округа и канцеларија за израду пројеката, која ће у наредних месец дана идентификовати пројекте од заједничког и стратешког интереса, чија реализација је могућа, и одржати још један састанак ради договора о даљим активностима.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©