Приказ архиве вести - листа

Округ организовао Економски форум

Уторак, 13. октобар 2015. год. - Данас је у Зрењанину одржан Економски форум који је организовао Средњобанатски управни округ у сарадњи са Генералник конзулатом Републике Србије у Темишвару. Захваљујући напорима начелника округа Душана Шијана и генералног конзула Лазара Манојловића форуму је присуствовао велики број приврдника, 35 представника страних компанија који послују у Румунији и око 30 домаћих привредника, највише са подручја Средњобанатског округа као и знатан број представника државних органа и институција, управних округа, локалних самоуправа и удружења. 

Форум привредника међународног карактера свечано је отворио министар привреде Жељко Сертић, који је истакао да Влада свакодневно ради на обезбеђивању и побољшању привредног амбијента. Скупу су се обратили и Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, Драган Вранић, саветник председника Владе за регионалну сарадњу, Марјан Божовић, министар саветник за економска питања при Амбасади Србије у Москви, Душан Шијан, начелник Средњобанатског управног округа, Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина и Милан Радовановић, председник Регионалне привредне коморе у Зрењанину. У име домаћих привредника говорили су Драган Видаковић, Горан Ковачевић и Жељко Исаков, власници успешних компанија у Зрењанину а у име страних привредника из Румуније скупу се обратио Дан Бедрос, председник Француско-румунског пословног клуба и Европског пословног клуба, Петер Хохмут, председник Немачког пословног клуба за Банат и Ђилберто Тиверон, представник италијанских компанија у Темишвару. Посебну пажњу је привукла презентација Олега В. Карцева, директора Техно-парка у Ногинску и представника фонда Дега Груп из Руске федерације, који им је понудио могућност извоза у Руску Федерацију робе која би се производила у Србији у заједничким компанијама српских и страних инвеститора, у овом случају оних који послују у Румунији.

Начелник округа Душан Шијан позвао је стране компаније да улажу у Србију, посебно у привреду Баната, и да робу произведену код нас извозе на огромно руско тржиште и понудио им могућност преквалификације наше радне снаге као и школовање за њихове потребе одн. за познатог послодавца, у чему Зрењанин има позитивно искуство.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©