Приказ архиве вести - листа

Друга седница Савета управног округа потврдила доделу два нова руска воза Зрењанину

        Среда, 10. фебруар 2016.год. - Како је и договорено на претходној седници Савета Средњобанатског управног округа данас је одржана друга седница са циљем да се прецизирају услови и могућности помоћи локалних самоуправа Железници у проширењу постојећег депоа за одржавање возова у Зрењанину и постизања бољег квалитета путничког саобраћаја. Седници Савета, којом је председавао начелник округа Душан Шијан, поред представника локалних самоуправа са подручка Средњобанатског управног округа присуствовали су извршни директор Инфраструктуре железнице Србије Милан Шеган, извршни директор ``Србија воза``Весна Брајовић и Милица Радосављевић, директор Сектора за одржавање Милан Савић, из кабинета генералног директора Србија воза Миле Манојловић и представници Секције из Зрењанина и Милан Вучинић из Кластера транспорта и логистике Војводине. Представници Железнице су потврдили да је Средњи Банат добио два нова руска воза која ће саобраћати на релацији Зрењанин - Дунав станица Београд и Зрењанин - Кикинда као и да је њихова испорука планирана за два дана. Даљи разговор се водио око стања пруга за које је констатовано да су у лошем стању и да се у наредном периоду посебна пажња мора усмерити на обезбеђивању средстава за њихову ревитализацију и начина како да се најбрже побољша стање пруга без ремећења редовности путничког саобраћаја.

На седници су изнети и предлози града Зрењанина али и појединих привредника за стављање у функцију дела колосека у индустријској зони у Зрењанину одн. Кикинди за превоз терета, што је са одобравањем прихваћено од стране представника Железнице уз молбу да им се званично обрате и испоштују потребну процедуру.

Седници Савета присуствовала је и директорка Филијале НСЗ у Зрењанину Татјана Мијатовић која је искористила могућност да представнике локалних самоуправа информише о Суфинансирању програма или мера активне политике запошљавања у 2016. години.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©