Приказ архиве вести - листа

Инспектори Средњобанатског управног округа упознати са новинама Закона о инспекцијском надзору

    Понедељак, 7. март 2016. год. - На иницијативу Средњобанатског управног округа Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са УСАИД Пројектом за боље услове пословања организовало је данас у Барокној сали Градске куће у Зрењанину презентацију Закона о инспекцијском надзору.  Закон који у потпуности ступа на снагу 29. априла ове године подрузумева низ новина са којима су инспектори републичких, покрајинских и општинских инспекција могли да се упознају и уједно поставе питања презентерима Рашку Радовановићу, стручном консултанту на  УСАИД Пројекту за боље услове пословања и Јовани Стефановић, млађем аналитичару на УСАИД Пројекту за боље услове пословања. Акценат је стављен на јачање механизма координације и превентивне функције инспектора, поред корективних и репресивних мера које су доминирале у претходном периоду. Координација осим међусобне сарадње инспекција на свим нивоима подразумева бољу сарадњу са судовима, тужилаштвом, пореском и полицијском управом али по потреби и другим органима, наглашено је у току представљања закона.

Душан Шијан, начелник Средњобанатског управног округа, који је на почетку отворио презентацију и пожелео свима успех у раду, изразио је очекивања да ће доследна примена новог закона допринети смањењу сиве економије и корупције, поспешити увођење пословања у легалне токове и редовност у плаћању пореза али и већу улогу управних округа у координацији инспекцијских надзора.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©