Посета начелнице округа општини Житиште

Среда, 22. фебруар 2017. год. - У циљу заједничког решавања одређених проблема из надлежности републичке ветеринарске инспекције и локалне самоуправе и уједно у склопу редовних активности, начелница Округа Снежана Вучуревић одржала је данас састанак у општини Житиште. У присуству председника општине Митра Вучуревића, његових сарадника и представника других надлежних органа радило се на проналажењу решења проблема насталог наношењем штете грађанима два насељена места од стране неодговорних власника и држалаца говеда која нису под надзором.

Тема разговора је била и анализа ризика од ширења заразе вирусом птичјег грипа на живину и мере које су још на снази а предузимају се ради спречавања његовог ширења и сузбијања. Све надлежне службе укључене су у процес праћења и обавештавања о зарази овим високо патогеним вирусом што је за подручје ове општине од значаја с обзиром да водећа по броју живине која се одгаја како на фармама тако и сеоским газдинствима.

Имплементација Закона о озакоњењу објеката са акцентом на рок окончања пописа незаконито изграђених објеката на подручју општине Житиште, такође је била тема разговора током којег су изнете процене о року завршетка пописа и проблеме са којима се надлежна лица сусрећу на терену. Начелница Округа Снежана Вучуревић је потврдила да службе округа прате активности локаланих самоуправа и стоје им на располагању за саку комуникацију и сарадњу.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©