Начелница управног округа у редовној посети Зрењанину и Новом Бечеју

 

 

 

 

 

 

Уторак, 28. фебруар 2017. год. - Данашњом посетом Градској управи Зрењанина и општини Нови Бечеј начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић завршила је обилазак свих локалних самоуправа у округу у оквиру својих надлежности и редовних активности. 

На састанку са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем и његовим блиским сарадницима разговарало се о корацима које је Градска управа предузела како би се убрзао попис нелегално изграђених објеката на теритирији Града с обзиром на утврђени рок окончања пописа. Бољом организацијом запослених формиране су 22 комисије које су на терену до сада пописале више од 7.000 објеката а у наредних десет дана, када истиче рок за окончање пописа, очекује се да пописом буде обухваћено још око 5.000 објеката у граду и насељеним местима, рекао је градоначелник Зрењанина. О стању пописа објеката у другим локалним самоуправама у Округу говорила је начелница Снежана Вучуревић и истакла да проблеми са којима се пописивачи сусрећу на терену су сличне природе а заједничко свим општинама је да немају довољно стручних службеника да посао буде урађен на време и квалитетно али да су мимо тога сви свесни да овај посао од јавног интерса треба да се уради до краја и на најбољи могући начин. 

Градоначелника Зрењанина и његове сараднике начелница Округа је информисала о активностима које су предузете у вези спречавања ширења птичјег грипа на живину у насељеном месту Ботош, које се налази на територији Зрењанина и које је било проглашено зараженим подручјем. Прогнозе су оптимистичне јер нема нових случајева заразе а инкубациони период истиче, закључила је начелница Вучуревић. У даљем излагању начелница је похвалила све боље резултате пописа и захвалила се домаћинима на доброј комуникацији и сарадњи.

У току дана начелница Округа Снежана Вучуревић са сарадницима посетила је и општину Нови Бечеј где је такође разговарала са председником Сашом Максимовићем и његовим сарадицима на актуелне теме пописа и озакоњења објеката, функционисања општинске управе са посебним освртом на проблеме запошљавања и попуњавања упражњених радних места, јер недовољан број тренутно запослених у општинској управи угрожава обављање редовних послова. Мере заштите од ширења заразе птичјим грипом и информације са терена такође су биле тема разговора као и приликом посета начелнице Округа другим локалним самоуправама.

 

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©