Обележен Светски дан цивилне заштите

1. март 2017. год. - Поводом обележавања Светског дана цивилне заштите данас је у Барокној сали Градске куће одржана заједничка свечана седница Окружног и Градског штаба за ванредне ситуације и Одељења за ВС МУП-а у Зрењанину. Након интонирања химне Републике Србије од стране хора ``Жене мироноснице``, присутне госте и чланове штабова  поздравила је и честитала им Дан цивилне заштите начелница управног округа и командант Окружног штаба Снежана Вучуревић и у свом уводном обраћању указала на значај цивилне заштите као организованог система државе који делује за добробит свих грађана у случајевима опасности које угрожавају људе, материјална добра и животну средину.

Као командант Градског штаба за ВС, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је захваљујући се на доброј сарадњи са Полицијском управом, Ватрогасним савезом Зрењанин и добровољним ватрогаснам друштвима, Војском Србије и Црвеним крстом, посебно нагласио чињеницу да Град много полаже на значај цивилне заштите те да су у претходном периоду уз помоћ средстава Републике Србије и фондова прекограничне сарадње опремили систем цивилне заштите у Зрењанину новим средствима у вредности од пола милиона евра.

Презентацију о задацима и резултатима деловања јединица цивилне заштите и целог система за деловање у ванредним ситуацијама извео је начелник Одељења за ВС МУП-а у Зрењанину Горан Марјановић.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©