Приказ архиве вести - листа

2. СЕДНИЦA САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

IMG 0106-sajtУ седишту Средњобанатског управног округа 21.03.2017. је одржана 2. редовна седница Савета управног округа на којој су разматране теме у вези

Израде докумената Плана одбране локалних самоуправа и усаглашеност са Планом одбране Републике Србије. О обавези израде ових планова и подацима докле се стигло у њиховој изради у свим јединицама локалних самоуправа говорио је пуковник и начелник Регионалног центра Министарства одбране у Новом Саду Миодраг Надлачки а седници је присуствовао и потпуковник и начелник Центра МО у Зрењанину Радован Јазић.
На седници Савета усвојен је и предлог Плана рада Савета Средњобанатског управног округа за текућу 2017. годину уз напомену да су измене и допуне могуће у зависности од актуелних дешавања.
Једна од тема је била и борба против сиве економије као приоритет Владе РС а у складу са Стратегијом борбе против сиве економије. Републичке и покрајинске инспекције надлежне за подручје Округа свакодневно по налозима али и по захтевима грађана врше инспекцијске контроле којима предузимају мере у отклањању неправилности у раду и непоштовању закона. Уједно је закључено да је неопходно апеловати и на грађане да се што више укључе у борбу против сиве економије и јачају свест о томе у циљу добробити целог друштва док ће Округ у наредном периоду у оквиру својих надлежности иницирати координиране акције са свим надлежним службама у сузбијању сиве економије.
На седници Савета је разматран и проблем везан за псе луталице, њихово склањање са отвореног простора, исплата одштетних захтева од угриза паса луталица из буџета локалних самоуправа и злоупотребе које се јављају по том питању. Пошто је проблем комплексан прихваћен је предлог да се у наредном периоду организује округли сто којем би присуствовали представници шире друштвене заједнице у циљу изналажења адекватног решења, како по безбедност грађана тако и добробити животиња.
Изнета је информација и о стању пописа незаконито изграђених објеката закључно са 17. мартом 2017. године, до када је пописано укупно за Округ 34.729 објеката, с тим да су општине Нова Црња и Сечањ завршиле попис. С обзором да је по оцени Министарства грађевинарства попис при крају и да ће највероватније бити окончан до краја текућег или наредног месеца, Министарство је најавило интезивнији почетак друге фаза која се односи на доношњење решења о озкоњењу уз очекивање да ће у наредне 3 године и ова фаза бити успешно окончана.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©