Приказ архиве вести - листа

У сусрет дуалном образовању - Дан отворених врата италијанске привреде

Среда, 17. мај 2017. год. - Данас је у Зрењанину одржана манифестација која је за циљ имала упознавање ученика завршних разреда појединих профила средњих школа са радом у компанијама, посебно италијанским, које послују у граду. 

Манифестацији под називом ``Дан отворених врата италијанске привреде`` организованој у сарадњи Града Зрењанина и Конфиндустрије Србија и уз подршку Амбасаде Италије, присуствовали су градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са сарадницима и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, као домаћини, Ерих Косута, председник Конфиндустрије Србија, удружења италијанских компанија у Србији, представници Амбасаде Италије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, директори, наставници и ученици појединих средњих школа. Већина званица је указала на значај повезивања школе и привреде као предуслов реализације дуалног образовања и у том контексту бољег упознавања наших ученика са културом предузетништва и рада у реалном радном окружењу. Након поделе сертификата о учешћу на Дану отворених врата италијанске привреде представницима школа и италијанских компанија, организована је посета двема компанијама ``Дафар`` и ``Технострутуре``, од укупно четири, колико их послује у Зрењанину.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©