Одржана 5. седница Савета управног округа

Петак, 22. септембар 2017. год. - У седишту Управног округа одржана је пета седница Савета Средњобанатског управног округа, којом је председавала начелница Снежана Вучуревић. На седници, којој су присуствовали председници и представници општина Сечањ, Житиште, Нови Бечеј и Нова Црња и Града Зрењанина, дискутовало се на тему последица олујног невремена које је у недељу 17. септембра погодило сва насељена места у Округу. Констатовано је да је највише штете забележено на крововима кућа, установа и привредних објеката, усевима и воћњацима. Страдали су и далеководи због чега је дошло до прекида у снабдевању струјом и водом у многим насељима. Већину штета локалне самоуправе су одмах санирале. Према званичном извештају зрењанинске болнице јавило се 20 повређених грађана, 17 теже и 3 лакше повређена. Само један теже повређени пацијент упућен је на даље лечење у Клинички центар Србије.

Спровођење Закона о озакоњењу објеката и Закона о становању и одржавању зграда такође је била тема седнице Савета, с обзиром да је обавеза општинских управа да обезбеде услове за њихову примену у циљу  реализације јавног интереса. Између осталог, на седници су предочени и резултати инспекцијских контрола у претходном периоду, посебно за време одржавања манифестација ``Великогоспојински дани ``у Новом Бечеју и ``Дани пива`` у Зрењанину.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©