У Житишту обележен Међународни дан сеоских жена

Четвртак, 12. октобар 2017. год. - У средњобанатској општини Житиште обележен је Међународни дан сеоских жена, којом приликом су се, поред удружења жена, представиле и младе предузетнице и пољопривреднице. Захваљујући програму општине Житиште за оснаживање жена и подршци Комисије за родну равноправност, све више младих жена се опредељује за останак на селу бавећи се неком делатношћу. 

Манифестацију је отворила начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, која се већ више година бави тематиком родне равноправности вршећи дужност председнице Комисије за родну равноправност општине Житиште. Она је у свом обраћању нагласила да је Житиште препознало значај економског оснаживања жена и да је у ту сврху за прошлу годину у свом буџету определила два милиона динара, за која се пријавило 160 заинтересованих жена, а да их је 28 добило средства за отпочињање неког посла. За ову годину обезбеђено је три милиона динара и већ је ових дана расписан јавни позива за доделу средстава за економско оснаживање жена, све у циљу развоја ове мале и неразвијене општине и останка и опстанка младих на селу.

Подршка економском оснаживању жена, следећи пример општине Житиште, очекује се и у другим локалним самоупрвама Средњобанатског управног округа.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©