Држава Србија ствара амбијент за подршку женама на селу

Недеља, 15. октобар 2017. год. - Поводом 15. октобра, Међународног дана сеоских жена, Град Зрењанин и општину Житиште посетиле су представнице Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, државна секретарка Стана Божовић и помоћница министра Нина Матић. Оне су у пратњи начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић, градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића, председника општине Житиште Митра Вучуревића и посланице у скупштини АП Војводине Стојанке Лекић, обишле неколико домаћинстава у Лазареву и Житишту у којима се жене успешно баве предузетништвом. Након тога одржана је трибина на којој су разговорали са женама са територије општине Житиште.

Представнице Министарства, Стана Божовић и Нина Матић, истакле су да држава настоји да кроз законе и институције створи прави амбијент и услове за подршку женама уопште, па тако и женама на селу, посебно у погледу њиховог економског оснаживања.

Потврда томе је и успостављање при Министарству посебног сектора које ће се бавити питањима родне равноправности, унапређења положаја жена и њихове активне улоге у друштву.

Иако жене на селу у највећој мери воде домаћинство, у тешком су положају и немају подршку. Зато ја обавеза на држави и локалним самоуправама да им се максимално помогне и пружи подршка, била је на крају порука представница Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поводом Међународног дана сеоских жена.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©