4. децембар, Дан војних ветерана Србије

Понедељак, 4. децембар 2017. год. - Поводом обележавања Дана војних ветрана у Зрењанину је у Градској кући одржан пријем за представнике удружења и организација бораца ослободилачких ратова, чланове породица и потомака погинулих бораца, чији домаћини су били представници Војске Србије, гарнизона у Зрењанину. Присутнима су се обратили командант гарнизона, пуковник Живица Огњанов, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и Жељко Вујковић, председник Српских ветерана у Зрењанину. Присутнима је прочитана и честитка начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Љубише Диковића.

Дан војних ветерана Србије обележен је и полагањем цвећа и венаца на спомен обележје погинулима са територије Града Зрењанина у ратним сукобима на просторима бивше Југославије, од 1991-1999. године.

Дан војних ветерана установљен је одлуком председника Републике Србије и први пут је обележен 2015. године, у знак сећања на 4. децембар 1912. године, када је потписано примирје у Првом балканском рату.

 

 

| ?????????????? ??????? ????? ????????, ??? ??????? 10 ???: 023/530-295. |   *** ?????? ????????? *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©