Локалне самоуправе удружено за спровођење мере популационе политике

Среда, 30. мај 2018. год.  - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас први радни састанак са представницима Града Зрењанина и општина Сечањ, Житиште и Нова Црња на тему заједничког пријављивања на Јавни позив за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години, јер ове године Влада Србије и Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику приоритет дају оним пријавама које су поднете од стране четири или више локалних самоуправа из истог региона.

На састанку су након разматрања могућности и заједничких интереси у предузимању популационих мера које би допринеле ублажавању економске цене подизања детета, усклађивање рада и родитељства, промоцији репродуктивног здравља, борби против неплодности и друго, представници локалних самоуправа закључили да има основа и потребе да наставе са интезивном сарадњом и припремама за рад на подношењу  заједничке пријаве и реализацији заједничког програма мера популационе политике. 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©