Едукација посланика Скупштине АП Војводине о правима детета

Понедељак, 1. октобар 2018. год. - Покрајински заштитник грађана-омбдусман, уз подршку УНИЦЕФ-а, организовао је у Зрењанину тродневну обуку о правима детета намењену посланицима и посланицама Скупштине АП Војводине. Циљ обуке, којој је првог дана присуствовало 22 посланика, је упознавање са значајем стратешког и интердисциплинарног приступа креирању, реализацији, праћењу и еваулацији политика за децу и по мери детета, што би требало да подстакне иницијативу за формирање Парламентарне мреже за децу при покрајинској скупштини уз увођење буџетирања по мери детета.

Добродошлицу Покрајинском омдусману проф. др Зорану Павловићу, директорки УНИЦЕФ-а у Србији госпођи Regini De Dominicis и посланицима и посланицама Скупштине АП Војводине, пожелела је начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић. На почетку свог обраћања начелница Вучуревић је истакла да Дечја недеља, која се традиционално обележава сваке прве недеље октобра, ``управо има за циљ скретање пажње шире јавности на права и потребе деце и указивање на одговорности коју има школа, породица, држава и њене институције и читаво друштво, у остваривању и заштити права деце``.

``Поштујући Конвенцију о правима детета наша држава прави значајне кораке у циљу унапређења положаја и права деце. Права детета су део закона из система образовања, здравства, социјалне заштите, дечје заштите, унутрашњих послова и правосуђа, а Влада Србије посвећено ради на пуној примени ових закона``, каже Снежана Вучуревић, начелница Средњобанатског управног округа, и додаје да мото овогодишње Дечје недеље ``Моје право да живим срећно и здраво - за одрастање без насиља``, треба да буде путоказ свима нама у предузимању и обавеза и одговорности за што потпуније остваривање права детета у нашој земљи.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©