Приказ архиве вести - листа

Обележен Међународни дан људских права

Понедељак, 10. децембар 2018. год. - Поводом завршетка глобалне кампање ``16 дана активизма борбе против насиља над женама `` и обележавања 10. децембра, Међународног дана људских права, данас је у зрењанинском Народном позоришту ``Тоша Јовановић``одиграна позоришна представа ``Траг људских зуба``у извођењу аматерског позоришта ``Јовица Јелић`` из Банатског Карађорђева, у  организацији Радног тела за родну равноправност, које функционише на нивоу Средњобанатског управног округа на челу са начелницом округа Снежаном Вучуревић и у сарадњи са представницама локалних комисија за родну равноправност и осталих локалних механизама.

На почетку представе која говори о женама које из различитих ситуација породичног насиља одлазе у сигурну женску кућу, као и њиховим животима пре и после изласка из ситуације насиља, присутним гледаоцима се обратила начелница округа Снежана Вучуревић и још једном указала на значај борбе против партнерског и породичног насиља и фокусирање активности кампање на обезбеђивање људских права за све и посебно елиминисање свих облика насиља на женама због поражавајућих података о броју жена жртава партнерског насиља.

Представа је на присутне гледаоце оставила снажан утисак и указала на разлог више да има смисла и начина борити се против насиља и зла које оно изазива као и да важећа законска регулатива пружа могућност да свака жртва данас може да буде заштићена на време и да се може спречити насиље и убиство жена или деце у породици.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©