Одржана манифестација ``Европско село``у Зрењанину

Петак, 10. мај 2019. год. - Манифестација ``Европско село`` одржана је и ове године, осми пут по реду, на Тргу слободе у Зрењанину а учествовало је 28 школа и око 800 ученика са подручја Града Зрењанина. Ученици и наставници свих школа на својим штандовима представили су земље чланице Европске уније, њихову културу, обичаје и друга значајна обележја.

Након пријема у Градској кући који је градоначелник Зрењанина организовао за више представника Републике Србије и АП Војводине, дипломате, амбасадоре и представнике амбасада чланица ЕУ и којем је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, манифестацију на централном тргу у присуству великог броја учесника и посетилаца свечано је отворила директорка владине Канцеларије за европске интеграције Ксенија Миленковић. 

Манифестацију ``Европско село`` пре осам година покренула је школа из Томашевца и за сада је  јединствена у Србији, али постоји могућност да се прошири и на друге градове у Србији, како је најављено овом приликом.

 

 

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©