Министар Ружић са начелницима управних округа у Зрењанину

Среда, 9. октобар 2019. год. - Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, у пратњи најближих сарадника, данас је био у посети Средњобанатском управном округу где је у Барокној сали Градске куће одржао заједнички састанак са начелницима свих управних округа у Републици Србији и члановима Координационе комисије за инспекцијски надзор, којима је ово била 29. по реду редовна седница. У седишту Округа министар Ружић је посебно разговарао са начелницом Средњобанатског управног округа Снежаном Вучуревић, као домаћином скупа, а касније и са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем. 

Отварајући скуп начелница управног округа Снежана Вучуревић пожелела је добродошлицу учесницима састанка и посебно истакла добру сарадњу са Министарством и министром Ружићем који је од самог почетка показао велико разумевање за проблеме функционисања округа и инспекција. Начелница Вучуревић је и укратко презентовала основне карактеристике и потенцијале развоја Средњобанатског управног округа и свих локалних самоуправа које му припадају.

Главна тема заједничког састанка односила се на Акциони план за запошљавање инспектора, који је Влада Србије усвојила у августу а на основу претходних анализа којима је утврђено да Србији недостаје 1.272 инспектора, само Војводини око 210, а Средњобанатском управном округу 21 инспектор. Зато је, по речима министра Ружића, одлучено да се ускоро крене са новим запошљавањем у целој Србији имајући на уму чињеницу да то није трошак за државу већ инвестиција у бољу контролу којом се сузбија сива економија и буни државни буџет.

Остале теме састанка односиле су се на стручно усавршавање запослених у систему државне управе али и службеника у јединицама локалне самоуправе, и на нови Закон о територијалној организацији који ће након усвајања омогућити прецизно дефинисање назива насељених места и катастарских општина.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©