Одржан пети колегијум са инспекцијама

Уторак, 10. јул 2018. год. - Пети редовни састанак начелнице Средњобанатског управног округа са руководиоцима републичких и покрајинских инспекција одржан је данас у седишту управног округа. Начелница округа Снежана Вучуревић упозната је са активностима и ефектима инспекцијских надзора за претходни месец као и појединим специфичностима у њиховом раду. Констатовано је да све инспекције раде по утврђеном плану и програму и по налозима својих сектора. На основу извештаја о функционисању окружне електронске писарнице такође је закључено да је све више инспекцијских предмета који се редовно евидентирају и архивирају те да ће у наредном периду резултати бити још бољи.

Састанак начелника управних округа са територије АП Војводине

Понедељак, 9. јул 2018. год. - Данас је у седишту Средњобанатског управног округа начелница Снежана Вучуревић била домаћин начелницима осталих управних округа са територије АП Војводине и државном секретару Министарства државне управе и локалне самоуправе др Ивану Бошњаку. На заједничком састанку разговарало се о могућностима јачања капацитета управних округа, бољег и квалитетнијег рада и њиховог доприноса у функционисању система државне управе. 

Обележен Дан устанка народа Србије

Субота, 7. јул 2018. год. - Дан устанка народа Србије против фашистичког окупатора у Другом светском рату, 7. јул, свечано је обележен полагањем венаца на споменик народном хероју Жарку Зрењанину. Венце су положили представници Града Зрењанина, Средњобанатског управног округа, градског одбора СУБНОР-а, Министарства одбране и Војске Србије - Гарнизона Зрењанин и Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида. У име Округа венац је положила начелница Снежана Вучуревић са сарадницима.

У свом обраћању присутнима председник Скупштине Града Оливер Митровић истакао је значај 7. јула 1941. године, када је српски народ пре 77 година пружио отпор фашизму и показао неизрециву вољу и спремност да се бори за слободу и да се као и увек у својој историји не мири са ропством и окупацијом.

 

Пријем за најуспешније ђаке основних и средњих школа у Округу

Петак, 22. јун 2018. год. - У Барокној сали Градске куће Града Зрењанина начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић приредила је данас свечани пријем за најуспешније ђаке основних и средњих школа са подручја Округа који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима по календару Министарства просвете, науке и културе.

 На свечаности коју је Средњобанатски управни округ организовао заједно са Школском управом у Зрењанину, успешним ђацима, наставницима и професорима који су их припремали за такмичења, и родитељима, честитке су упутиле начелница Округа Снежана Вучуревић и начелница Школске управе Снежана Олушки Влачић. Уз подршку и искрене жеље да сви буду још бољи и успешнији и пре свега постану добри људи, ученицима и наставницима су подељени скромни поклони.

Укупно су награђена 152 ученика из 14 основних и 6 средњих школа са подручја Средњобанатског управног округа и њихових 80 наставника и професора.

Примопредаја дужности команданта Банатске бигаде у зрењанинској касарни

Понедељак, 18. јун 2018. год. - У зрењанинској касарни ``Народни херој Светозар Марковић Тоза``данас је обављена свечана примопредаја дужности команданта Касарне, Гарнизона Војске Србије у Зрењанину и команданта Команде за развој Банатске бригаде Војске Србије. Команданту Команде за обуку Војске Србије , генерал-пуковнику Ђокици Петровићу, дужност је предао досадашњи командант Команде за развој Банатске бригаде,касарне и Гарнизона пуковник Живица Огњанов, а дужност је примио пуковник Никола Дејановић.

Свечаној примопредаји, поред високих представника Војске Србије, присуствовали су начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са најближим сарадницима.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©