Министар просвете Младен Шарчевић у посети Зрењанину

Уторак, 23. јануар 2018. год. - Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић заједно са својим сарадницима посетио је данас Зрењанин и разговарао са представницима градских власти, градоначелником и његовим сарадницима и представницима Округа, начелницом Снежаном Вучуревић и новим руководиоцем Школске управе за сва три банатска округа.

Министар Шарчевић разговарао је са представницима компанија које су се укључиле у нови систем дуалног образовања, као и са представницима Актива директора зрењанинских школа, како би их упознао са променама и новинама у систему образовања и плановима Министарства за наредни период, у циљу побољшања образовног система. 

У склопу своје посете министар просвете је у пратњи својих домаћина обишао Зрењанинску гимназију, Техничку школу и основну школу ``Ђура Јакшић`` у Зрењанину.

У седишту Округа одржана седница Окружног штаба за ванредне ситуације

Уторак, 23. јануар 2018. год. -  У седишту Округа данас је одржана прва седница Окружног штаба за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа у 2018. години, на којој је разматрано стање и спремност субјеката у току зимског периода на територијама јединица локалних самоуправа СБУО и Предлог извештаја о раду Окружног штаба за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа Зрењанин за 2017. годину.

На крају су донети закључци којима је потврђена припремљеност локалних самоуправа да у случају проглашења ванредне ситуације услед већих снежних падавина предузму одговарајуће превентивне и оперативне мере и прихваћен Предлог извештаја о раду Штаба за 2017. годину, који ће бити достављен Републичком штабу на разматрање и усвајање.

У седишту Округа одржан први колегијум у текућој години

Четвртак, 18. јануар 2018. године - У седишту Средњобанатског управног округа начелница Снежана Вучуревић одржала је први редовни састанак са руководиоцима инспекцијских служби надлежних за подручје Округа. Колегијуму су присуствовали заменик начелника Полицијске управе у Зрењанину Драгиша Војновић са начелницима Одељења полиције, Криминалне полиције и Саобраћајне полиције у Зрењанину ради договора о наставку сарадње на пољу заједничких контрола и интервенција, која је до сада оцењена као врло успешна и продуктивна. 

На колегијуму су разматрани извештаји о раду инспекција у претходном месецу и активности на планирању  рада за наредни период и сагледани проблеми у вези са условима рада.

Министарка Ђукић Дејановић у посети Средњобанатском управном округу

Среда, 17. јануар 2018. године - Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за област демографије и популационе политике проф. др Славица Ђукић Дејановић обишла је данас општине Житиште и Сечањ у Средњобанатском управном округу које су прошле године добиле средства у оквиру мера подршке популационе политике. 

Влада Републике Србије прошле године је определила 130 милиона динара за поменуте мере у оквиру којих су на основу пројеката пет локалних самоуправа добила средства, од чега су две општине у Средњобанатском управном округу, Житиште и Сечањ.

Приликом данашње посете овим општинама министарка Ђукић Дејановић је још једном нагласила да је заустављање пада наталитета и спровођење подстицајних мера за рађање један од приоритета Владе и у наредном периоду.

Пријем за репрезентативке у кик-боксу

Четвртак, 28. децембар 2017. год. - У седишту Средњобанатског управног округа организован је пријем за репрезентативке у кик - боксу, чланице клуба КБС ``Спартанац``из Житишта, Александру Рапаић и Лидију Станишић, тренера Зорана Протића и председника УО клуба Милана Зорића. Начелница Управног округа Снежана Вучуревић, честитајући им на постигнутим резултатима, указала је на значај  пружања подршке младима у бављењу спортом, посебно у малим срединама, и на крају им пожелела много среће и успеха у даљим такмичењима.

Александра Рапаић је била три пута првакиња државе, освојила је једно злато на Балканском купу и два злата на Светском купу. Уједно је и првакиња Европе и најбоља на свету у својој категорији на званичној светској листи, док је Лидија Станишић била два пута првакиња државе и трећа на европском првенству.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©