Округли сто о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о националним саветима националних мањина

Понедељак, 16. април 2018. год. - Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Републици Србији, одржало је данас у Београду Округли сто у оквиру јавне расправе о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о националним саветима и националним мањинама, на који су позвани представници релевантних државних органа, националних савета националних мањина, организација цивилног друштва, представници стручне јавности, међународне заједнице и друге заинтересоване стране које би својим учешћем допринеле бољим законским решењима у овој области. 

Округлом столу присуствовали су и начелници управних округа а говорили су министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, Њ. Е. Сем Фабрици, амбасадор и шеф Мисије ОЕБС у Р. Србији, Њ. Е. Андреа Орицио, амбасадор и шеф Мисије ОЕБС у Србији, Тим Картрајт, шеф Мисије Савета  Европе у Р. Србији, Милан Антонијевић, директор Комитета за људска права - ЈУКОМ и Јене Хајнал, председник Националног савета мађарске националне мањине.

Презентација пројекта ажурирања адресног регистра

Среда, 11. април 2018. год. - У седишту Округа у Зрењанину, у Барокној сали Градске куће, данас је одржана презентација пројекта ``Ажурирање адресног регистра у Републици Србији``, коју је организовала Стална конференција градова и општина у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарством државне управе и локалне самоуправе. Презентацију, којој су присуствовали представници свих општина и градова са подручја Средњобанатског и Јужнобанатског управног округа као и представници надлежних Служби за катастар непокретности, извели су представници поменутих министарства, Републичког геодетског завода и Републичког завода за статистику. Скуп су на почетку рада поздравли представници кабинета председника Владе Републике Србије, начелница Јужнобанатског управног округа у име управних округа и секретар скупштине Града Зрењанина у име домаћина.

Овај Пројекат, чију реализацију подржава Влада Србије, треба да постигне крајњи циљ да сваки објекат добије назив улице и кућни број, односно, да се званична база података адресног регистра у потпуности ажурира и да је након тога преузму и користе све државне институције. Пројекат, чија је процењена вредност 5 милиона евра,  треба да се реализује у три одвојене фазе које треба да буду окончане до новембра текуће године, након чега ће до априла 2019. године трајати обележавање улица и кућа таблама одн. таблицама кућних бројева.

 

СРЕЋАН УСКРС - ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

Посета председника Републике Српске Милорада Додика Зрењанину

                                                                                     

Понедељак, 2. април 2018. год. -  Председник Републике Српске Милорад Додик посетио је у петак Зрењанин и присуствовао састанку са градским  руководством. Пријему код градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића присуствовали су директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић, саветник премијерке Републике Српске Горан Ратковић, шеф кабинета председника, градоначелници Требиња и Бјељине Лука Петровић и Мићо Мићић, заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, председник Скупштине града Оливер Митровић, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и председник општине Сечањ Предраг Рађеновић.

У међусобном  разговору потврђено је чврсто и трајно пријатељство Републике Србије и Републике Српске и све боља сарадња градова, општина и институција на свим пољима са добрим изгледима да и привредна сарадња све више добије на значају.

СРЕЋАН УСКРС СВИМ ГРАЂАНКАМА И ГРАЂАНИМА КОЈИ СЛАВЕ УСКРС ПО ГРЕГОРИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©