Свечани пријем за најуспешније ученике у Округу

Петак, 14. јун 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић већ трећу годину заредом традиционално приређује свечани пријем за најуспешније ученике основних и средњих школа у Округу. Пријем за школску 2018/2019. годину уприличен је у Барокној сали Градске куће у Зрењанину за 177 ученика и 107 њихових наставника и професора - ментора који су их припремали за републичка такмичења која се организују по календару Министарства просвете, науке и технологије и на којима су освојили једно од прва три места из различитих школских предмета.

Начелница Вучуревић се у свом уводном обраћању захвалила ученицима, њиховим родитељима и наставницима на уложеном труду и честитала на успеху који су постигли за своје школе и себе лично и том приликом указала на значај улагања у лично образовање и усавршавање са жељом да постану добри људи којима ће поносити њихове породице, школе, општине и цели Округ. Уз честитке и фотографисање, ученицима и наставницима начелница Округа је уручила скромне поклоне.

На крају свечаности, у име свих награђених ученика обратила се Милица Јоцић, ђак генерације у Зрењанинској гимназији, која је ове школске године освојила треће место на републичком такмичењу из руског језика и прво место на НИС-овој олимпијади, које је освајала и претходних година, захваљујући успешном раду са професорком руском Ирином Убовић. Она се захвалила школи, професорима, Средњобанатском округу и граду Зрењанину који прате њихов рад и успехе и умеју да их награде за њихове успехе и уложени труд.

За успомену на овај догађај направљена је групна фотографија на централном зрењанинском тргу испред споменика краљу Петру I Карађорђевићу.

 

Обилазак терена након обилних падавина

Четвртак, 6. јун 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић заједно са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем обишла је данас терен у местима Бело Блато и Чента како би се упознали са ситуацијом након обилних киша које су забележене ових дана на територији Града Зрењанина. У обиласку терена и црпних станица били су и директор водопривредног предузећа ``Средњи Банат`` Миодраг Пјешчић и начелник Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину Горан Марјановић.

На снази је редовна одбрана од поплава на тим подручјима као и на водотоцима Тамиша, Бегеја и Тисе. Тренутно стање је под контролом и сви системи су у функцији тако да нема изливања канала нити водотока, док је начелница Вучуревић тим поводом потврдила да су све надлежне службе у приправности и прате стање на терену, као и да није било ванредних ситуација иако за сада постоји само опасност од подземних вода.

 

Примопредаја дужности команданта Банатске бригаде за развој

Петак, 31. мај 2019. год. - У зрењанинској касарни ``Народни херој Светозар Марковић Тоза`` данас је свечано обавељена примопредаја дужности команданта Команде за развој Банатске бригаде. Примопредају дужности извршио је командант Команде за развој Војске Србије, генерал потпуковник Ђокица Петровић, који је дужност досадашњег команданта Банатске бригаде пуковника Николе Дејановића предао заступнику Команде, потпуковнику Томици Васовићу, који ће дужност обављати до постављења новог команданта Команде за развој Банатске бригаде.

Свечаности примопредаје присуствовала је начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, помоћник градоначелника Зрењанина Драган Ћапин са сарадницима, представници МУП-а, Одељења за ванредне ситуације, Војске Србије - касарне у Зрењанину и других установа и институција.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао радове на зрењанинском стадиону

Четвртак, 30. мај 2019. год. - Председник владе АП Војводине Игор Мировић са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом и директором Управе за капитална улагања Недељком Ковачевићем, у пратњи домаћина, градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића са сарадницима и начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић, обишао је радове на реконструкцији зрењанинског Градског стадиона, заједничког пројекта Покрајинске владе и Града Зрењанина.

Пројекат је вредан 198 милиона динара и након завршетка Зрењанин ће добити стадион, врхунски објекат, рађен по свим захтевима Међународне атлетске асоцијације за такмичења међународног ранга. 

Састанак начелника управних округа у Ваљеву

Петак, 24. мај 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је данас још једном састанку Координације управних округа одржаног у Ваљеву, седишту Колубарског округа. Претежно се разговарало о активностима управних округа и појединим проблемима у њиховом раду. Једна од тема састанка односила се и на рад локалних самоуправа у вези преузетих обавеза у пројекту Владе Републике Србије на имлементацији и ажурирању Адресног регистра са посебним акцентом на успешност у реализацији појединих фаза пројекта.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©