Актуелности

Обележено 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији

25. новембар 2018. год. - Низом манифестација у Новом Саду је у суботу и недељу обележена стогодишњица завршетка Првог светског рата и Присаједињења Војводине Краљевини Србији,  којој су присуствовали председник Србије Александар Вучић, председница Републике Српске Жељка Цвијановић и председавајући Председништва БИХ Милорад Додик, многи државни званичници и представници, као велики број грађана Србије.

Поводом обележавања овог значјаног јубилеја на Тргу републике у Новом Саду откривен је споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу, отворен је Музеј присаједињења Војводине Краљевији Србији и одржана Свечана академија у Српском народном позоришту са богатим програмом.

 

Међуопштинска организација слепих и слабовидих обележила 70 година постојања

Среда, 19. септембар 2018. год. - Поводом обележавања 70-годишњице од оснивања Међуопштинска организација слепих и слабовидих Зрењанин одржала је свечану академију у зрењанинском Народном позоришту ``Тоша Јовановић``. У програму су учествовали поједини чланови ове Организације и показали своје способности и таленат за музику и глуму, док се у пригодном обраћању говорило о историјату рада и развоја Међуопштинске организације слепих и слабовидих, основане далеке 1948. године.  

Председник МОСС Зрењанин Ненад Вукељић захвалио је свим појединцима и организацијама који су показали разумевање и помогли им у решавању проблема и реализацији потреба слепих и слабовидих особа, док је председник Савеза слепих Србије Милан Стошић у свом излагању истакао добру сарадњу са градом Зрењанином.

 

 

Фабрика воде пуштена у пробни рад

Четвртак, 15. јун 2017. год. - Постројење за пречишћавање воде у Зрењанину данас је почело са пробним радом а за неколико дана се очекује да вода из водовода достигне приметно бољи квалитет и задовољи сва тестирања и хемијске анализе.

Пуштању фабрике воде, технолошки опремљеној  најсавременијим постројењем, присуствовали су градоначелник Зрењанина, директор  ЈКП `` Водовод и канализација`` и директор компаније ``Синертек`, као представник инвеститора. Они су изразили задовољство што су грађани Зрењанина, након дугогодишњег чекања и многих покушаја да се реши проблем пијаће воде, дочекали да водоводним цевима потече исправна пијаћа вода. 

 

Предшколци плесали на зрењанинском тргу

Четвртак, 8. јун 2017. год. - На градском тргу у Зрењанину данас је плесало око седам стотина предшколаца, будућих првака, који ће на јесен кренути у први разред. Предшколце и њихове васпитаче и родитеље поздравили су директор Предшколске установе Владимир Петровић и помоћник градоначелника Симо Салапура и пожелели им срећан почетак школске године и да лето проведу у игри и радости.

 Најављено је да ће наредне године са зрењанинским предшколцима плесати и деца из још четири европска града.

У Житишту одржан први сајам запошљавања

Петак, 2. јун 2017. год.- У организацији општине Житиште и зрењанинске филијале Националне службе за запошљавање Републике Србије у овој општини је одржан први Сајам запошљавања. У Дому културе где је Сајам био организован учешће је узело 14 послодаваца који су понудили око 180 слободних радних места. Незапослени грађани су искористили прилику да остваре директне контакте са послодавцима, представе се и предају им своју радну биографију.Обе стране су такође могле да се информишу у вези актуелних програма НСЗ за подстицање запошљавања.

На отварању Првог сајма запошљавања у Житишту, којем су осим заинтересованих грађана присуствовали представници ликалне управе, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и представници НСЗ, обратила се председница општинског Локалног савета за запошљавање Јелена Травар Миљевић, председник општине Житиште Митар Вучуревић и директор НСЗ Републике Србије Зоран Мартиновић.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©