Актуелности

Фабрика воде пуштена у пробни рад

Четвртак, 15. јун 2017. год. - Постројење за пречишћавање воде у Зрењанину данас је почело са пробним радом а за неколико дана се очекује да вода из водовода достигне приметно бољи квалитет и задовољи сва тестирања и хемијске анализе.

Пуштању фабрике воде, технолошки опремљеној  најсавременијим постројењем, присуствовали су градоначелник Зрењанина, директор  ЈКП `` Водовод и канализација`` и директор компаније ``Синертек`, као представник инвеститора. Они су изразили задовољство што су грађани Зрењанина, након дугогодишњег чекања и многих покушаја да се реши проблем пијаће воде, дочекали да водоводним цевима потече исправна пијаћа вода. 

 

Предшколци плесали на зрењанинском тргу

Четвртак, 8. јун 2017. год. - На градском тргу у Зрењанину данас је плесало око седам стотина предшколаца, будућих првака, који ће на јесен кренути у први разред. Предшколце и њихове васпитаче и родитеље поздравили су директор Предшколске установе Владимир Петровић и помоћник градоначелника Симо Салапура и пожелели им срећан почетак школске године и да лето проведу у игри и радости.

 Најављено је да ће наредне године са зрењанинским предшколцима плесати и деца из још четири европска града.

У Житишту одржан први сајам запошљавања

Петак, 2. јун 2017. год.- У организацији општине Житиште и зрењанинске филијале Националне службе за запошљавање Републике Србије у овој општини је одржан први Сајам запошљавања. У Дому културе где је Сајам био организован учешће је узело 14 послодаваца који су понудили око 180 слободних радних места. Незапослени грађани су искористили прилику да остваре директне контакте са послодавцима, представе се и предају им своју радну биографију.Обе стране су такође могле да се информишу у вези актуелних програма НСЗ за подстицање запошљавања.

На отварању Првог сајма запошљавања у Житишту, којем су осим заинтересованих грађана присуствовали представници ликалне управе, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и представници НСЗ, обратила се председница општинског Локалног савета за запошљавање Јелена Травар Миљевић, председник општине Житиште Митар Вучуревић и директор НСЗ Републике Србије Зоран Мартиновић.

Светски дан породице, 15. мај

Понедељак, 15. мај 2017. год. - Сваке године широм планете 15. маја се обележава Светски дан породице. Генерална скупштина Уједињених нација је 1993. године овај дан прогласила за Светски дан породице како би истакла важност породице као основне друштвене заједнице. Ове године тема Дана породице је ``Снажнија породице - снажнија заједница``.

Обележавања Светског дана породице има за циљ афирмацију породице и породичних вредности уз препоруку УН да породица захтева посебну пажњу, помоћ и заштиту како би могла да испуни своју одговорност. Подстицање једнакости између полова у оквиру породице је такође један од задатака друштва као и посебна друштвена заштита и помоћ у ситуацији када је породица погођена сиромаштвом, насиљем или инвалидности њених чланова. 

На овај дан широм света се организују разне манифестације на свим нивоима како би се указало на различита подручја значајна за породицу и социјалне, економске и демографске процесе који се тичу породице.

ЧУВАЈМО И ЈАЧАЈМО ПОРОДИЦУ - ОНА ЈЕ НАША ЛУКА ИЗ КОЈЕ ОДЛАЗИМО И КОЈОЈ СЕ УВЕК ВРАЋАМО!

У Зрењанину завршена ``Песничка штафета 2017.``

Петак, 7. април 2017. год. - У сали Културног центра у Зрењанину данас је одржана завршна свечаност манифестације ``Песничка штафета 2017.``на којој су награђени аутори најбољих песама и додељене специјалне награде најбољим организаторима програма одржаних у основним школама Средњег Баната и општине Тител.

``Песничка штафета 2017.`` у организацији Градске народне библиотеке ``Жарко Зрењанин`` у Зрењанину традиционално је одржана 43. пут по реду и трајала је од 27. марта до 7. априла. У том периоду штафета са овогодишњим гостујућим песником Пером Зупцем обишла је 61 школу уз активно учешће 3.000 основношколаца. Циљ ове манифестације која се поред ``Змајевих дечјих игара`` убраја у традиционално  најдуже има за циљ подстицање и афирмацију стваралаштва деце и писане речи намењене деци.

У склопу манифестације данас је у Градској кући уприличен и пријем за песника Перу Зупца у присуству начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић и директора Градске народне библиотеке у Зрењанину Милана Бјелогрлића.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©