Актуелности

У општини Житиште одржан мини пољопривредни сајам

13. март 2017. год. - Протеклог викенда у општини Житиште одржан је 11. по реду мини Сајам пољопривреде са циљем да помогне локалним пољопривредницима и да их упозна са технолошким активностима као и са већ расписаним конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Покрајинског фонда за развој пољопривреде.

На Сајму је била изложена пољопривредна механизација и репроматеријал а истовремено је у склопу Сајма почела и 21. по реду културна манифестација ``Споменари``, која ће трајати до средине априла.

Обавештење Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину

Петак, 24. фебруар 2017. год. - Средњобанатски управни округ, Град Зрењанин, општина Сечањ и средства јавног информисања обавештена су данас да ће Екипа за уништавање неексплодираних убојних средстава на основу Инструкције о поступању при обављању послова уклањања и уништавања НУС-а Сектора за ванредне ситуације, извршити преузимање, ради уништавања неексплодираних убојних средстава пронађена на територији града Зрењанина и општине Сечањ, дана 24. 2. 2017. године, у времену од 10.00 до 12.00 часова, те да се сви затечени грађани у реону ПУ у Зрењанину и Полицијске станице у Сечњу имају понашати по упутствима полицијске патроле.

Поводом Сретења отворена изложба калиграфских радова

Петак, 12. фебруар 2016. г - Поводом Сретења, Дана државности Републике Србије, у салону Народног музеја Зрењанин отворена је изложба калиграфских радова Светозара Пајића Дијака по називом ``Дуг прецима, залог потомцима``, на којој је представљено 160 експоната овог врсног калиграфа из Новог Сада. Међу експонатима налазе се и преписи Душановог законика и Мирослављевог јеванђеља.

Изложбу, чијем отварању је присуствовао велики број посетилаца, отворио је начелник Средњобанатског управног округа Душан Шијан. 

Промоција војног позива у Културном центру

Среда, 17. фебруар 2016. г - Ученици зрењанинских основних и средњих школа данас су имали прилику да се директно упознају са условима и роковима уписа у Средњу стручну и војну школу, Војну гимназију, Војну академију и Медицински факултет ВМА. Домаћини скупа били су потпуковник Радован Јазић из Центра МО у Зрењанину и начелник Средњобанатског управног округа Душан Шијан, који је након промоције у седишту Округа приредио пријем за потпуковника Уроша Домазета, начелника Кадетске службе Војне академије, његове сараднике, кадете Војне академије и ученике Војне гимназије, који су били учесници промоције.

Презентација Студије изводљивости увођења дуалног образовања

Четвртак, 11. фебруар 2016. г - У просторијама Регионалне привредне коморе у Зрењанину одржана је конференција поводом представљања Студије изводљивости увођења дуалног образовања у систем средњег образовања у Србији. У Студији изводљивости, коју је подржало и Министарство за привредну сарадњу и развој СР Немачке, представљени су услови, могућности и опције увођења дуалног образовања у Србији и дате су препоруке које ће првенствено бити размотрене од стране привредника, али и од других заинтересованих страна. На конференцији су представљена досадашња искуства и резултати учешћа привреде у образовању. Примере добре праксе изнели су представници компаније ДОО ``Гомекс`` и ``НИС - Нафтагас`` а у дискусији су учествовали и представници јавних предузећа, средњих школа из Зрењанина и Школске управе за Средњобанатски управни округ.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©