Актуелности

У Зрењанину завршена ``Песничка штафета 2017.``

Петак, 7. април 2017. год. - У сали Културног центра у Зрењанину данас је одржана завршна свечаност манифестације ``Песничка штафета 2017.``на којој су награђени аутори најбољих песама и додељене специјалне награде најбољим организаторима програма одржаних у основним школама Средњег Баната и општине Тител.

``Песничка штафета 2017.`` у организацији Градске народне библиотеке ``Жарко Зрењанин`` у Зрењанину традиционално је одржана 43. пут по реду и трајала је од 27. марта до 7. априла. У том периоду штафета са овогодишњим гостујућим песником Пером Зупцем обишла је 61 школу уз активно учешће 3.000 основношколаца. Циљ ове манифестације која се поред ``Змајевих дечјих игара`` убраја у традиционално  најдуже има за циљ подстицање и афирмацију стваралаштва деце и писане речи намењене деци.

У склопу манифестације данас је у Градској кући уприличен и пријем за песника Перу Зупца у присуству начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић и директора Градске народне библиотеке у Зрењанину Милана Бјелогрлића.

 

"ДАНИ СТУДЕНАТА 2017."

Уторак, 4. април 2017. год. - Данас су са почетком у 12h у студенском дому "Михајло Предић др Миша „ у Зрењанину свечано обележени 15. по реду „ Дани студената 2017. г.„. Свечаности су присуствовали многобројни гости, декани зрењанинских високошколских установа, функционери градске управе Града Зрењанина и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

У општини Житиште одржан мини пољопривредни сајам

13. март 2017. год. - Протеклог викенда у општини Житиште одржан је 11. по реду мини Сајам пољопривреде са циљем да помогне локалним пољопривредницима и да их упозна са технолошким активностима као и са већ расписаним конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Покрајинског фонда за развој пољопривреде.

На Сајму је била изложена пољопривредна механизација и репроматеријал а истовремено је у склопу Сајма почела и 21. по реду културна манифестација ``Споменари``, која ће трајати до средине априла.

Обавештење Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину

Петак, 24. фебруар 2017. год. - Средњобанатски управни округ, Град Зрењанин, општина Сечањ и средства јавног информисања обавештена су данас да ће Екипа за уништавање неексплодираних убојних средстава на основу Инструкције о поступању при обављању послова уклањања и уништавања НУС-а Сектора за ванредне ситуације, извршити преузимање, ради уништавања неексплодираних убојних средстава пронађена на територији града Зрењанина и општине Сечањ, дана 24. 2. 2017. године, у времену од 10.00 до 12.00 часова, те да се сви затечени грађани у реону ПУ у Зрењанину и Полицијске станице у Сечњу имају понашати по упутствима полицијске патроле.

Поводом Сретења отворена изложба калиграфских радова

Петак, 12. фебруар 2016. г - Поводом Сретења, Дана државности Републике Србије, у салону Народног музеја Зрењанин отворена је изложба калиграфских радова Светозара Пајића Дијака по називом ``Дуг прецима, залог потомцима``, на којој је представљено 160 експоната овог врсног калиграфа из Новог Сада. Међу експонатима налазе се и преписи Душановог законика и Мирослављевог јеванђеља.

Изложбу, чијем отварању је присуствовао велики број посетилаца, отворио је начелник Средњобанатског управног округа Душан Шијан. 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©