Одговори на ваша питања

складиштење пшеничног брашна

radina

 коме: мени
прикажи детаље 13.37 (пре 20 сата(и))
 

Ово је упит електронске поште преко http://www.srednjobanatskiokrug.org.rs/ од:
radina <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.>

Da  li sa zakonske strane pšenično brašno, može biti skladišteno  na paletama u magacin sa asfaltnim podom.

ОДГОВОР:

Упућујемо Вас на:

Закон о безбедности хране ("СЛ.гласник РС",бр 41/09)

Правилник о условима хигијене хране ("Сл.гласник РС", бр 73/10)

Закон о надзору над прехрамбеним производима биљног порекла ("Сл.гласник РС",бр 25/96)

Правилник о ближим условима за производњу и промет прехрамбених производа биљног порекла ("Сл.гласник РС", бр 50/96)

право на плаћен рад за време замене

vlada

 коме: мени
прикажи детаље јан 13.
 
Ово је упит електронске поште преко http://www.srednjobanatskiokrug.org.rs/ од:
vlada <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.>

Dobar dan.Interesuje me ako je nastavnik na bolovanju i plata mu bude umanjena za odredjeni iznos da li nastavnik koji ga menja ima pravo na placen rad za to vreme dok ga je menjao.U osnovnoj skoli u Centi direktorka nece da placa prekovremeni rad uciteljima kad moraju da rade umesto ucitelja koji je na bolovanju.Molim Vas da proverite da li je i jedan ucitelj bio placen u vezi zamene odsutnog radnika zbog bolovanja,u osnovnoj skoli-Branko Radicevic--u Centi.

 

ОДГОВОР:

 Дана 18. и 23.02.2011.године извршен је инспекцијски надзор у ОШ "Бранко Радичевић" у Ченти у вези обрачуна и исплате додатка на плату у случајевима замене одсутног запосленог.Надзором је утврђено да је закључно са X 2010.године запосленима у овој школи у случајевима када су замењивали одсутног наставника обрачунат и исплаћен додатак на плату на начин како је то прописано у члану 85. ст.2. Правилника о раду ове школе и члану 22. ст.2. Посебног колективног уговора за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика. Запосленим наставницима који су замењивали одсутног наставника није обрачунат и исплаћен додатак на плату у случају замене за XI, XII 2010.године и за I 2011.године, те ће инспектор рада у смислу члана 269. Закона о раду донети решење којим ће посодавацу ОШ "Бранко Радичевић" Чента наложити исплату овог додатка на плату.

послодавац не поштује Закон о раду

Ово је упит електронске поште преко

http//www.srednjobanatskiokrug.org.rs/од:

Čornenki Aleksandar<nsbora@eunet>

Ovom prijavom Vas obaveštavam o kršenju zakona o radu poslodavca firma Fto Sistem iz Beograda u kojem sam bio u radnom odnosu u periodu od 03.09.2010 do 01.12.2010.Za taj period poslodavac mi nije isplatio lični dohodak,iako u zakonu o prestanku radnog odnosa izričito piše da je poslodavac dužan da mi isplati sva dugovanja u roku od mesec dana (danas je 09.02.2011.)

Molim Vas da mi pomognete u ovoj situaciji.Ako imate nekih pitanja ostavljam Vam broj telefona 021 63131308.

ОДГОВОР:

Поштовани господине!

Из Вашег поднеска се може закључити да  више нисте  у радном односу код послодавца ФТО Систем из Београда,те сходно томе не уживате заштиту права из радног односа од стране инспекције рада.Међутим ,Ви се за заштиту Вашег права на исплату припадајуће неисплаћене зараде од стране именованог послодавца можете обратити надлежном Основном суду и то у року од три године рачунајући од дана настанка наведене обавезе.Послодавац је сходно члану186.Закона о раду("Службени гласник РС",бр.24/2005,61/2005 и 54/2009),био у обавези да Вам исплати све припадајуће зараде,накнаде зараде и друга примања у року од 30 дана рачунајући од дана престанка радног односа код истог,те како то није учинио,можете се обратити надлежној инспекцији града Београда (адреса:Београд,ул.Краљице Марије бр.43/5) са захтевом да против именованог послодавца поднесе захтев за покретање прекршајног поступка,због поступања супротно члану 186.Закона о раду.

ненадлежност


 
  
Ово је упит електронске поште преко http://www.srednjobanatskiokrug.org.rs/ од:
djuro popivoda <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.>

U prodavnici "Stork" kod Bachkatransa u Vrbasu,bukvalno haraju mishevi.Sluchaj je prijavljivan sanitarnoj u Vrbasu ali nije izazvalo nikakvu reakciju.Treba li da se neko otruje da bi reagovali.
Hvala!!!
 ОДГОВОР:
Обавештавамо Вас да представку упутите писарници Јужнобачког управног округа са седиштем у Новом Саду а представка  би  требала бити прослеђена надлежној инспекцији.    Врбас  територијално припада Јужнобачком округу са седиштем у Новом Саду и   месна надлежности је инспекција које припадају Јужнобачком управном округу и које треба да поступају у Вашем случају.
 

упућивање надлежној инспекцији

Ово је упит електронске поште преко http://www.srednjobanatskiokrug.org.rs/ од:
SANJA <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.>

da li je moguce izvrsiti kontrolu u firmi DT u Zemunu duvanska mafija je uzela maha. mij muz radi tamo i mislim ako nastave sa takvim pritiskom na radnu snagu da cemo imati jos ubistava jer mladi ljudi ne mogu da rade 20 sati dnevno posetite ih u decembru da vidite kako odradjuju praznike rade od 08h do 3-4 sata ujutru bez ikakve nadoknade za taj rad sem gole plate da li je to normalno.

ОДГОВОР:

Ваш поднесак упућен електронском поштом на интернет адресу Средњобанатског управног округа,упућен је на даљу надлежност Одељењу Инспекције рада,(Седиште: Београд,улица Омладинских бригада број 1) као стварно и месно надлежној  инспекцији рада за поступање по истој,дана 03.12 2010 године.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©