You are currently viewing SMANJENA STOPA NEZAPOSLENOSTI U  SREDNJOBANATSKOM OKRUGU

SMANJENA STOPA NEZAPOSLENOSTI U SREDNJOBANATSKOM OKRUGU

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević istakla je da  broj nezaposlenih na teritoriji okruga u konstantnom opadanju.

Razlog tome je svakako  realizacija velikog investicionog ciklusa u srednjem Banatu, čiji je pokretrač i nosilac Grad Zrenjanin.

NSZ Zrenjanin
Predsednici opština, NSZ i načelnica okruga
Predsednici opština, NSZ i načelnica okruga
NSZ Zrenjanin
Predstavnici medija na konferenciji

Dolaskom stranih investitora, izgradnjom novih fabrika, proširivanjem postojećih i svakako jačanjem domaćih privrednika trend  smanjenja nezaposlenosti se nastavlja iz godine u godinu.

I u prethodnoj godini  broj nezaposlenih  lica na područiju Srednjobanatskog okruga je niži u odnosu na kraj 2018. godinE (10.602).

STATISTIČKI PODACI !

Prema statističkim podacima za kraj 2019.godine na teritoriji Srednjobanatskog okruga na evidenciji je 10.177 lica koja traže zaposlenje, od toga u Zrenjaninu 4.963, zatim u opštini Žitište 1370, Nova Crnja 1.188, Novi Bečej 1.290 i Sečanj 1366 nezaposlenih.

Direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijatović iznela je podatke koji govore da je broj nezaposlenih u protekloj godini smanjen u svim opštinama Srednjobanatskog okruga, a procentualno najviše u u opštinama Žitište i Novi Bečej. Takođe  je prezentovala i  mere aktivne politike zapošljavanja  koje su realizovane na teritoriji okruga.

NSZ Zrenjanin
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić
Predsednici opština, NSZ i načelnica okruga

Na koferenciji su govorili i predsednici opština Žitište, Sečanj i Nova Crnja .

Ostavite odgovor