You are currently viewing ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас другу седницу Савета Средњобанатског управног округа у проширеном саставу у циљу разматрања актуелне ситуације и активности у Средњобанатском управном округу у условима проглашеног ванредног стања због пандемије изазване вирусом COVID- 19.

Седници су присустовали чланови Савета: градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, председник општине Житиште Митар Вучуревић, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус и по овлашћењу председника општине Нови Бечеј Милан Стојшин као и начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић, директор Завода за јавно здравље Зрењанин др Здравко Ждрале и начелник Одељења за ванредне ситуације МУП-а у Зрењанину Горан Марјановић.

Седница Савета Средњобанатског управног округа

Након презентованих података свих присутних учесника констатовано је да је територији Средњобанатског управног округа стање стабилно и под контролом. Све локалне самоуправе спроводе мере Владе РС а надлежне институције раде у складу са тренутном ситуацијом и без већих проблема.

Такође је оцењено да до сада предузете мере као и дисциплиновано понашање наших грађана дају добре резултате што се одражава и на тренутне податке о броју људи код којих је до сада потврђено да су позитивни на COVID- 19. Тестирања се врше редовно и у складу са прописаним процедурама.

Седница Савета Средњобанатског управног округа
Седница Савета Средњобанатског управног округа

Стање безбедности је за сада добро и под контролом.  Припадници Полицијске управе, осим осталих послова и активности, константно врше контролу лица у самоизолацији и санкционишу појединце који се не придржавају наредбе о забрани кретања у време полицијског часа. Осим спорадничих случајева већих непоштовања прописаних мера нема, оцењено је од стране Полицијске управе уз констатацију да се уједно бележи и велики пад броја свих облика криминалитета.

Све локалне самоуправе са подручја Округа су се добро организовале у циљу помоћи грађанима којима је она потребна. Успостављени су Кол центри који су на услузи грађана за сва њихова питања и потребе а ангажовано је и преко 1150 волонтера. Води се рачуна о јавној хигијени, улице и остале јавне површине се редовно перу и дезинфикују као и сви остали објекти од општег значаја. У циљу помоћи најугроженијима све локалне самоуправе су организовале поделу пакета помоћи пензионерима са пензијама мањим од 30.000 динара. До сада је подељено укупно 21.404 пакета, а у току је и припрема пакета помоћи и особама који са на евиденцији социјалних служби.

Пољопривредницима је омогућено да без проблема обављају своје сезонске послове на пољима а у складу са прописаним мерама у току ванредног стања.

Седница Савета Средњобанатског управног округа

Републичке и покрајинске инспекцијске службе такође функционишу у оквиру својих надлежности и расположивих капацитета а активан је и кол центар Округа за сва питања грађана из делокруга инспекција.

На крају седнице је потврђена заједничка констатација да је дисциплина и понашање грађана Округа у складу са прописаним сигурносним мерама допринела стабилној ситуацији у Округу.

Чланови Савета Средњобанатског управног округа упућују захвалност свим грађанима на њиховој одговорности, солидарности и поштовању прописаних мера.

Оставите одговор