You are currently viewing НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА

НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА

Начелница округа Снежана Вучуревић одржала је данас пети по реду редовни колегијум са руководиоцима републичких и покрајинских инспекција надлежних за подручје Средњобанатског управног округа.

У складу са дневним редом састанка присутни руководици инспекција изнели су своје месечне извештаје о раду на основу којих је констатовано да сви раде по плану спроводећи редовне и ванредне надзоре.

 

Део активности појединих инспекција је повезан и са прописима којима се регулише примена мера у циљу спречавања и сузбијања ширења инфекције вирусом COVID -19.

НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА
КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА

Републичка инспекција рада бележи повећан рад на црно у односу на протекли период.

Само у претходном месецу затечено је 36 радника на фактичком раду, од којих је са њих 34 закључен уговор о раду, након инспекцијског надзора. Ова инспекција такође контролише и поступање послодаваца у складу са Правилником о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести, који је ступио на снагу 11. јула, а почиње да се примењује од 10. августа.

Санитарни инспектори, између осталог, врше и редован надзор о примени Инструкције за рад послодаваца у примени мера превенције, спречавања ширења и смањења ризика болести COVID -19 у фризерским и козметичким салонима, теретанама и фитнес клубовима, предшколским и школским установама, угоститељским објектима и тржним центрима.

НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА
КОЛЕГИЈУМ СА ИНСПЕКТОРИМА

На крају састанка је констатованао да све инспекције свој рад обављају у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом поштујући све препоручене заштитне мере.

Оставите одговор