ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас седму редовну седницу Савета Средњобанатског управног округа.


7 савет Средњобанатски округ
Седница савета Средњобанатског округа

Једна од тема односила се на актуелну епидемиолошку ситуацију у Средњобанатском управном округу и на активности инспекцијских служби у контролисању спровођења противепидемиолошких мера у циљу спречавања ширења заразе вирусом ЦОВИД- 19.

На седници, којом је председавала начелница округа и присустовали чланови Савета Средњобанатског управног округа, презентовани су најновији подаци Завода за јавно здравље Зрењанин о епидемиолошкој ситуацији на подручју Средњобанатског управног округа.

У целом Округу, закључно са 19. августом 2020. године, оболело је укупно 320 особа, од чега у „другом пику“ 288, што чини 90% од укупног броја оболелих. Посматрано по локалним самоуправама, највише заражених у „другом пику“ је у Зрењанину, укупно 227 случајева (160 у самом граду и 67 у селима), у општини Житиште 22, Новој Црњи 14, Новом Бечеју 12 и Сечњу 12 особа. Тренутно је хоспитализовано 27 пацијената, а у кућној изолацији је 75 особа са потврђеном инфекцијом САРС-ЦОВ-2. Укупан број преминулих код којих је потврђена инфекција овим вирусом је 23.

Највећи број оболелих забележен је у јулу, 227 особа, а од почетка августа, закључно са 19. августом 2020. године, оболелих је 49.

На основу актуелних података констатовано је да је ситуација и даље нестабилна те да постојеће превентивне мере не треба ублажавати, посебно када се има у виду скори почетак школске године и повратак људи са летовања.


Седница савета Средњобанатског округа

Санитарна инспекција и инспекција рада настављају са надзорима у спровођењу противепидемиолошких мера по налогу надлежних министарстава. До сада, санитарни инспектори су спровели око 200 циљаних надзора послодаваца и поднели 7 прекршајних захтева због непоштовања мера. Након почетка примене „Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести“, почев од 11. августа 2020. године, инспектори рада су кренули са провером послодаваца да ли су донели План мера и колико се понашају у складу са тим.

„Будимо одговорни према себи и према другима“

блоггерс лике тхис: