You are currently viewing ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас седму редовну седницу Савета Средњобанатског управног округа.

7 savet Srednjobanatski okrug
Седница савета Средњобанатског округа

Једна од тема односила се на актуелну епидемиолошку ситуацију у Средњобанатском управном округу и на активности инспекцијских служби у контролисању спровођења противепидемиолошких мера у циљу спречавања ширења заразе вирусом COVID- 19.

На седници, којом је председавала начелница округа и присустовали чланови Савета Средњобанатског управног округа, презентовани су најновији подаци Завода за јавно здравље Зрењанин о епидемиолошкој ситуацији на подручју Средњобанатског управног округа.

У целом Округу, закључно са 19. августом 2020. године, оболело је укупно 320 особа, од чега у „другом пику“ 288, што чини 90% од укупног броја оболелих. Посматрано по локалним самоуправама, највише заражених у „другом пику“ је у Зрењанину, укупно 227 случајева (160 у самом граду и 67 у селима), у општини Житиште 22, Новој Црњи 14, Новом Бечеју 12 и Сечњу 12 особа. Тренутно је хоспитализовано 27 пацијената, а у кућној изолацији је 75 особа са потврђеном инфекцијом SARS-COV-2. Укупан број преминулих код којих је потврђена инфекција овим вирусом је 23.

Највећи број оболелих забележен је у јулу, 227 особа, а од почетка августа, закључно са 19. августом 2020. године, оболелих је 49.

На основу актуелних података констатовано је да је ситуација и даље нестабилна те да постојеће превентивне мере не треба ублажавати, посебно када се има у виду скори почетак школске године и повратак људи са летовања.

Седница савета Средњобанатског округа

Санитарна инспекција и инспекција рада настављају са надзорима у спровођењу противепидемиолошких мера по налогу надлежних министарстава. До сада, санитарни инспектори су спровели око 200 циљаних надзора послодаваца и поднели 7 прекршајних захтева због непоштовања мера. Након почетка примене „Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести“, почев од 11. августа 2020. године, инспектори рада су кренули са провером послодаваца да ли су донели План мера и колико се понашају у складу са тим.

„Будимо одговорни према себи и према другима“

Оставите одговор